Stiri de ultima ora

Rugby: Obiectivul în meciul cu Japonia este victoria, spune căpitanul naționalei, Mihai Macovei

Rugby: Obiectivul în meciul cu Japonia este victoria, spune căpitanul naționalei, Mihai Macovei
Sport
Căpitanul naționalei de rugby a României, Mihai Macovei, spune că obiectivul Stejarilor în partida test de sâmbătă cu Japonia este victoria, deși admite că meciul va fi unul dificil pentru tricolori.

Suntem aici de șase zile, am reușit să ne adaptăm, primele trei zile au fost mai obositoare, însă e normal pentru că noi am venit de pe un alt continent, am întâlnit o altă climă, un alt fus orar. Suntem jucători profesioniști și trebuie să ne adaptăm cât mai repede tuturor condițiilor. E un pic greu pentru că umiditatea este destul de ridicată, nu am mai întâlnit până acum o astfel de situație, însă trebuie să ne adunăm și să jucam deoarece condițiile atmosferice sunt identice pentru ambele echipe", a declarat Mihai Macovei, potrivit unui comunicat al FRR.

"Știm toți că Japonia e o echipă bună, în ultimii doi ani a demonstrat acest lucru, a făcut meciuri bune cu echipe puternice, are mulți jucători valoroși, în plus are o echipă care joacă în Super Rugby. Vom avea un meci greu, însă am venit aici să facem un joc frumos, să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor, să ne bucurăm de rugby. Obiectivul nostru este victoria, vom intra pe teren cu acest gând. Cred că armele noastre în această partidă vor fi răbdarea și o apărare bună, iar dacă nu vom face greșeli, meciul este deschis oricărui rezultat , a spus Macovei.

Căpitanul naționalei va bifa sâmbătă selecția cu numărul 73, iar staff-ul tehnic a decis ca în linia I să înceapă ca titulari Ionel Badiu, Otar Turașvili și Andrei Ursache.

Tot inedită este și componența liniei de treisferturi care va fi alcătuită din jucători naturalizați, Jack Cobden, Sione Fakaosilea, Paula Kinikinilau și Fonovai Tangimana, care împreună totalizează 18 selecții și cinci eseuri marcate.

Primul XV va fi: 1.Ionel Badiu (Carcassonne), 2.Otar Turașvili (Colomiers), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4.Johannes Van Heerden (Știința Baia Mare), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6.Andrei Gorcioaia (Valence D Agen), 7.Viorel Lucaci (Steaua București), 8.Mihai Macovei (c) (Colomiers), 9.Florin Surugiu (Steaua București), 10.Florin Vlaicu (Steaua București), 11.Jack Cobden (CSM București), 12.Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau (CSM București), 14.Fonovai Tangimana (Timișoara Saracens), 15.Sabin Strătilă (Steaua București)

Rezerve: 16.Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 17.Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), 18.Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 19.Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 20.Vlad Nistor (Albi), 21.Tudorel Bratu (Dinamo București), 22.Luke Samoa (Știința Baia Mare), 23.Ionuț Dumitru (Steaua București).

Așadar, primul XV este alcătuit din 6 jucători de la echipe din Franța, unul de la Timișoara Saracens, patru de la CSA Steaua, doi de la CSM Știința Baia Mare și doi de la CSM București.

Aflată pe locul 11 în clasamentul World Rugby, Japonia a fost marea surpriză a ultimei ediții a Cupei Mondiale din 2015, când la Brighton, Brave Blossoms, supranumele naționalei din Țara Soarelui Răsare, a învins Africa de Sud, 34-32, unul dintre cele mai surprinzătoare rezultate din istoria sportului cu balonul oval.

Romania și Japonia s-au întâlnit de șase ori până acum, de două ori victoria revenind Stejarilor, în celelalte patru partide impunându-se niponii.

Ultima întâlnire a avut loc la București, în 2014, când, deși elevii lui Lynn Howells conduceau la pauza cu 10-9, victoria a revenit Japoniei, Ayumu Goromaru reușind să puncteze din șase lovituri de pedeapsă, 13-18 fiind scorul final.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus