Stiri de ultima ora

Rugby: Italia, cu Parisse și câștigătorii din meciul cu Springboks, pentru Turneul celor 6 națiuni

Rugby: Italia, cu Parisse și câștigătorii din meciul cu Springboks, pentru Turneul celor 6 națiuni
Sport
Selecționerul irlandez al Italiei, Conor O Shea, a prezentat joi un grup de 32 de jucători, construit în jurul căpitanului Sergio Parisse și cu câștigătorii din meciul cu Africa de Sud din noiembrie, pentru primele două meciuri din Turneul celor șase națiuni.

Pentru primul său Turneu ca selecționer al Italiei, O Shea i-a convocat pe toți protagoniștii meciurilor-test din noiembrie, cu excepția pilierului Simone Ferrari, accidentat și înlocuit de Dario Chistolini.

În linia a doua Federico Ruzza este singurul debutant, în timp ce toți componenți XV-lui Italiei, între care linia a treia, căpitanul Sergio Parisse (121 selecții), talonerul Leonardo Ghiraldini (82 selecții), pilierul Lorenzo Cittadini (53 selecții) sau mijlocașul la grămadă Edoardo Gori (56 selecții) sunt prezenți.

Grupul din noiembrie a lucrat bine. Pentru noi este important să avem continuitate în munca noastră, să creștem experiența echipei. Am ținut cont de asta, precum și de prestațiile jucătorilor în ultimele săptămâni , a declarat tehnicianul italian, citat într-un comunicat al Federației italiene de rugby.

În noiembrie, Italia a bătut pentru prima dată una din marile națiuni din emisfera sudică, învingând la Roma, cu 20-18, Africa de Sud. În celelalte două meciuri-test disputate a fost însă învinsă de Noua Zeelandă (68-10) și de Tonga (19-17).

Italia începe Turneul celor șase națiuni 2017 cu două meciuri pe teren propriu, pe 5 februarie, cu Țara Galilor, și pe 11 februarie, cu Irlanda. Urmează apoi meciurile cu Anglia, pe Twickenham și cu Franța, la Roma, după care va juca în Scoția în ultima etapă.

Iată componența lotului italian:

Pilieri: Pietro Ceccarelli (Zebre Rugby), Dario Chistolini (Zebre Rugby), Lorenzo Cittadini (Aviron Bayonnais/Franța), Andrea Lovotti (Zebre Rugby), Sami Panico (Patara Calvisano)

Taloneri: Tommaso D Apice (Zebre Rugby), Ornel Gega (Benetton Treviso), Leonardo Ghiraldini (Stade Toulousain/Franța)

Linia a 2-a: George Fabio Biagi (Zebre Rugby), Joshua Furno (Zebre Rugby), Marco Fuser (Benetton Treviso), Federico Ruzza (Zebre Rugby), Andries Van Schalkwyk (Zebre Rugby)

Linia a 3-a: Marco Barbini (Benetton Treviso), Simone Favaro (Glasgow Warriors/Scoția), Maxime Mata Mbanda (Zebre Rugby), Francesco Minto (Benetton Treviso), Sergio Parisse (Stade Francais/Franța), Abraham Jurgens Steyn (Benetton Treviso)

Mijlocași la grămadă: Giorgio Bronzini (Benetton Treviso), Edoardo Gori (Benetton Treviso), Marcello Violi (Zebre Rugby)

Mijlocași la deschidere: Tommaso Allan (Benetton Treviso), Carlo Canna (Zebre Rugby)

Centri: Tommaso Benvenuti (Benetton Treviso), Tommaso Boni (Zebre Rugby), Michele Campagnaro (Exeter Chiefs/Anglia), Luke McLean (Benetton Treviso)

Aripi: Giulio Bisegni (Zebre Rugby), Angelo Esposito (Benetton Treviso), Giovambattista Venditti (Zebre Rugby)
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus