Stiri de ultima ora

Rugby: Exeter Chiefs pun capăt invincibilității Saracens după opt luni

Rugby: Exeter Chiefs pun capăt invincibilității Saracens după opt luni
Sport
În derby-ul Gallagher Premiership , campionatul Angliei la rugby, Exeter Chiefs au învins pe Saracens cu 31 - 13, prima înfrângere a londonezilor în toate competițiile după 22 de meciuri. Clermont a a terminat la egalitate derby-ul cu Toulouse în Top 14 .

Prin victoria cu 31 - 13, cea mai netă din istoria meciurilor cu Saracens, Chiefs pun capăt invincibilității campionilor Angliei care data din 1 aprilie anul acesta de la înfrângerea în fața lui Leinster la Dublin în sferturile de finală ale Cupei Campionilor.

Exeter și-au asigurat victoria cu bonus ofensiv cu ultima acțiune a meciului, toate cele patru eseuri ale lor fiind opera pachetului lor de înaintași - tradiționalul lor punct forte - care a dominat categoric după primele 20 de minute când Saracens au părut să controleze jocul și conduceau cu 6 - 0.

Ambele echipe au avut absențe de marcă în lot, de la Exeter au lipsit între alții internaționalii englezi Sam Symmonds, Henry Slade și Jack Nowell, iar de la Saracens internaționalii englezi Billy Vunipola și Maro Itoje, internaționalul galez Liam Williams și internaționalul scoțian Sean Maitland, dar vicecampionii Angliei au valorificat pe deplin avantajul terenului propriu și au avut o dorință de victorie mult mai mare. 

În celelalte meciuri ale rundei a 10-a s-au înregistrat rezultatele Worcester Warriors 6 Northampton Saints 32, Leicester Tigers 39 Harlequins 24, Sale Sharks 27 Bristol Bears 10, Newcastle Falcons 17 Gloucester 20, Wasps 14 Bath 24.

Ca urmare a victoriei în meciul direct, Exeter Chiefs trec pe primul loc cu 45 de puncte, înaintea Saracens cu 42, urmate de Gloucester 32, Wasps și Harlequins câte 24.

Victoria lui Exeter s-ar putea dovedi mai mult una de prestigiu, întrucât cele două echipe sunt detașate în fruntea clasamentului aproape de jumătatea sezonului regulat și sunt favorite la calificarea în semifinale play-off pe teren propriu, ca în sezonul trecut, când titlul a fost câștigat de Saracens în finala cu Exeter pe stadionul Twickenham din Londra.

Derby egal în Franța

Și în Franța a avut loc derby-ul dintre primee două clasate în campionat dar aici meciul s-a terminat la eggalitate, 20 - 20.

Clermont, care recent a însvins de două ori pe Timișoara Saracens în Challenge Cup, a luat un avataj care părea decisiv la pauză când conducea cu 17 - 3.
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus