Stiri de ultima ora

Rugby: Egal dramatic obținut de Saracens împotriva lui Exeter

Rugby: Egal dramatic obținut de Saracens împotriva lui Exeter
Sport
Campionii Angliei și ai Europei la rugby, Saracens, au reușit un egal dramatic, 13 - 13, pe teren propriu împotriva lui Exeter Chiefs ăn Aviva Premiership - prima ligă engleză, evoluând în 14 timp de 70 de minute. Saracens au trecut pe primul loc, cel puți până la meciul de duminică dintre foștii lideri, Wasps, și Leicester Tigers.

Momentul cheie al meciului s-a petrecut în minutul 10 atunci când pilierul Richard Barrington a fost eliminat din joc pentru un placaj înalt și periculos asupra lui Geoff Parling.

Arbtitrul meciului nu a avut de ales și a aplicat noile instrucțiuni de regulament și Saracens au rămas în 14, aripa Sena Maitland fiind retras de pe teren pentru a fac loc, pilierului înlocuitor, internaționalul american Titi Lamositele.

Mijlocașul la deschidere Gareth Steenson a transformat lovitura de pedeapsă rezultată și peste câteva minute șutul său de urmărire l-a găsit pe aripa Jack Nowell care a marcat eseu în colți, pe care tot Steenson l-a transformat și scorul a devenit 10 - 0 pentru Exeter.

Se părea că oaspeții nu mai puteau rata o victorie de prestigiu, dar Saracens au strâns rândurile, s-au apărat uneori cu disperare și au reușit pe fondul unei dominări în grămada ordonată să reducă diferența din două lovituri de pedeapsă transformate de mijlocașul la deschidere Alex Lozowski.

Când în minutul 70 Steenson a adus Exeter în avantaj la 13 - 6 din lovitură de pedeapsă se părea că meciul este jucat, dar în minutul 75 după serie de margini din 22-ul oaspeților Saracens au reușit să pătrundă cu puternicul lor pachet de înaintași în butul advers unde Lamositele a culcat balonul.

Lozowski a transformat sub o mare presiune și a egalat pe tabela de scor în minutul 76, iar după două minute Steenson a ratat victoria oaspeților trimițând pe lângă buturi din drop-goal. Scor final Saracens 13 Exeter 13.

În celelalte meciuri ale rundei a 13-a a Aviva Premiership Newcastle Falcons 24 Bath 22, Gloucester 55 Worcester 19, Harlequins 29 Sale Sharks 26, Northampton Saints 32 Bristol 26. 

După 13 meciuri jucate, Saracens au 48 de puncte și sunt urmați de Wasps cu 47 de puncte și Exeter cu 41. Wasps dispută meciul cu Leicester duminică la ora 15 GMT (17 în România) și sunt favoriți pentru revenirea în fruntea clasamentului.

În campionatul Franței s-au disputat doar două meciuri Montpellier 31 Bordeux Begles (cu pilierul Vadim Cobîlaș titular 26) Brive 23 Grenoble 22. 

Duminică au loc două derby-uri, liderii Clermont Auvergne joacă împotriva lui Toulon, în timp ce Stade Francias (adversarii Timișoara Saracens în Cupa Challenge pe 14 noiembrie) întâlnesc pe Stade Toulousain.

În Guiness PRO12 - Liga Celto Italiană s-au înregistrat rezultatele: Ospreys 29 Connacht 7, Leinster 70 Zebre 6, Llanelli Scarlets 16 Ulster 13 și Newport Gwent Dragons 26 Benetton Treviso 8.

În Cupa Campionilor, în meci restanță Racing 92 Paris 7 Munster 32.  
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus