Stiri de ultima ora

Rugby Cupa Mondială: Japonia 2019 - un turneu al recordurilor

Rugby Cupa Mondială: Japonia 2019 - un turneu al recordurilor
Sport
Victoria Africii de Sud în finală a încheiat Cupa Mondială la rugby din Japonia (RWC 2019), turneul cel mai de succes din istoria competiției, potrivit organizatorilor. A fost un succes de public, de impact economic, dar și de imagine.

Președintele World Rugby, Bill Beaumont, aici cu premierul Shinzo Abe, a mulțumit gazdelor japoneze pentru ospitalitatea deosebită

Image source: 

"În numele întregii familii globale de rugby, aș dori să mulțumesc din inimă Japoniei și japonezilor pentru faptul că au fost gazde atât de minunate, modeste și care vor rămâne în istorie", a adăugat el. RWC 2019 a fost marcată și de o tragedie - taifunul Hagibis care a dus la moartea a 89 de persoane, șapte fiind date dispărute, iar pagubele materiale se ridică la peste 9 miliarde de dolari.  Trei meciuri au fost anulate din cauza taifunului și înaintea fiecărei partide disputate după cel mai mare uragan care a lovit Japonia în ultimii 60 de ani a fost ținut un minut de reculegere. Următoarea ediție a Cupei Mondiale va fi găzduită de Franța în 2023, iar pentru organizarea turneelor finale din 2027 și 2031 și-au exprimat interesul Statele Unite, Argentina, Australia și Rusia. 
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus