Stiri de ultima ora

România, victorie mare contra Rusiei la Europeanul de polo. Tricolorii s-au calificat pe tabloul eliminatoriu

România, victorie mare contra Rusiei la Europeanul de polo. Tricolorii s-au calificat pe tabloul eliminatoriu
Sport
Naţionala masculină de polo a României a obţinut prima victorie la Campionatul European de la Budapesta, scor 11-10 în faţa Rusiei, calificându-se pe tabloul eliminatoriu.

Întrecută în primele două meciuri din Grupa B de Olanda (cu 9-8) şi de Serbia, campioana olimpică şi europeană (cu 15-7), naţionala de polo pe apă a României a recuperat un deficit de două goluri în startul meciului cu Rusia, s-a desprins pe tabelă şi a rezistat în ultimul sfert revenirii adversarilor pentru a se impune. Scorul pe reprize: 3-3, 3-2, 2-0, 3-5. Serbia a terminat neînvinsă Grupa B, asigurându-şi prezenţa automată în sferturi, în timp ce Rusia, România şi Olanda au încheiat cu câte trei puncte şi bilanţ de o victorie şi două înfrângeri. Departajate prin golaveraj, Rusia (34-33) şi România (26-34) s-au calificat în play-off-ul pentru sferturi, în dauna Olandei (22-34).

Mai departe, în play-off-ul pentru sferturi, naţionala României va înfrunta Grecia, luni, de la ora 20.00.

Grecia a terminat pe locul doi în Grupa D, cu două victorii - cu Franţa (12-10) şi Georgia (17-10), fiind învinsă la diferenţă de patru goluri de Italia, una dintre cele şase ţări deja calificate la Jocurile Olimpice de Tokyo.

România şi Grecia se vor duela pentru dreptul de a înfrunta Croaţia, câştigătoarea Grupei A, în sferturi.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus