Stiri de ultima ora

România, încă o dezamăgire la CE de handbal! Rezultat fără precedent în meciurile cu Croaţia

România, încă o dezamăgire la CE de handbal! Rezultat fără precedent în meciurile cu Croaţia
Sport
Cu un singur succes în trei partide de la Campionatul European, pentru a mai nutri speranţe la medalii, România era obligată să bată Croaţia în primul meci din Grupa Principală

Fetele noastre au intrat în Grupa Principală II de la Europeanul de handbal feminin cu zero puncte, deoarece singura ei victorie de până acum, cea cu Polonia, n-a fost luată în calcul, polonezele nereuşind calificarea pentru această fază a competiţiei. 

Îniantea mecului de joi seara, româncele aveau toate motivele să fie optimiste, Croaţia fiind o echipă în faţa căreia tricolorele nu pierduseră  niciodată în precedentele patru meciuri disputate la Europene, iar debutul partidei părea să confrme statistica. România a început excelent întâlnirea şi a ajuns să conducă cu 8-4, după primele 17 minute. Din păcate, până la finalul primei părţi, Neagu şi coechipierele ei au fost de nerecunoscut. Construcţia atacurilor a fost deficitară, apărarea haotică iar greşelile neforţate au devenit exasperante,. În aceste condiţii, nu doar că România a mai înscris doar de 2 ori, dar aproape fiecare atac al croatelor s-a terminat în plasa porţii noastre, şi am intrat la vestiare cu un deficit imposibil de prevăzut după cum evoluaseră lucrurile în prima jumătate a reprizei,10-14. 

Pauza nu a adus vreo schimbare majoră în jocul fetelor antrenate de Bogdan Burcea, iar croatele au continuat să se distanţeze, 15-10 (32) şi 17-11 (36). Au urmat 12 minute în care România a părut că are resurse să revină, s-a apropiat chiar până la o diferenţă de 2 lungimi 17-19 (48), dar nu a avut nicio şansă să întoarcă rezultatul. S-a terminat 25-20 pentru Croaţia, care a învins în premieră naţionala noastră la un turneu final european, iar şansele României de a mai prinde semifinalele sunt nule.

Pentru România au marcat Neagu 6 goluri, Buceschi 5, Ostase 3, Polocoşer 2, Seraficeanu 2, Laslo 1, Iuganu 1.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus