Stiri de ultima ora

România, ce ruşine: Am „tremurat“ ca să batem Kazahstan la Mondiale! Urmează două meciuri de totul sau nimic

România, ce ruşine: Am „tremurat“ ca să batem Kazahstan la Mondiale! Urmează două meciuri de totul sau nimic
Sport
Devastată de o înfrângere cu efect de tsunami în primul meci din Mondialul japonez, România şi-a mai revenit în următoarele două partide, în realitate, nişte antrenamente cu publicul în tribune.

Pentru că, dacă meciul cu Senegal, vicecampioana Africii, a fost la discreţia tricolorelor cap-coadă, atunci cel cu Kazahstan ar fi trebuit să fie şi mai uşor. 

Doar că, pe teren, lucrurile n-au stat chiar aşa, fiindcă am jucat fără Neagu de care suntem dependenţi şi când dăm de o echipă de mâna a patra!

Cu Kazahstan, Cristina a fost lăsată pe bancă pentru a-şi reveni din punct de vedere fizic şi pentru a fi cât mai proaspătă în cele două confruntări pe viaţă şi pe moarte care urmează: cu Muntenegru (mâine) şi cu Ungaria (vineri).

În aceste condiţii, în absenţa lui Neagu, rolul de lider a fost preluat de pivotul Crina Pintea, cu trei din cele patru goluri ale României în primele 13 minute. Diferenţa evidentă de clasă a făcut ca, la un moment dat, tricolorele să aibă un avantaj de şase goluri (11-5). Apoi, fetele au mai oprit motoarele şi le-au permis adversarelor să reducă din diferenţa. Astfel, în minutul 27, Kazahstan s-a apropiat la două goluri: 12-10. La acest scor, România a forţat din nou, s-a dus la patru goluri şi a încheiat repriza având 14-11.

Ne-a bătut Kazahstan în repriza a doua!

După pauză, „dirijată“ de Cristina Neagu de pe bancă – a gesticulat mai mult decât selecţionerul Tomas Ryde şi a vorbit mai mult decât acesta în time-out-uri! – fetele au alternat, din nou, momentele bune de joc cu cele în care, parcă demotivate de neputinţa adversarei, au luat piciorul de pe acceleraţie. De aceea, la un moment dat, am condus cu cinci goluri (16-11), după care le-am permis adversarelor să se apropie la două goluri: 16-14 şi 17-15.

Pe final, România a trăit chiar periculos şi, în minutul 59, Kazahstan s-a apropiat la un singur gol: 21-20! Spre norocul nostru, anonimele din Kazahstan au ratat ultimele atacuri, iar România a obţinut o victorie chinuită, cu un gust amar! Mai ales că, în repriza a doua, scorul a fost 9-8 pentru Kazahstan!

S-a terminat 22-20 pentru fetele noastre şi, odată cu această întâlnire, România a folosit şi ultimul prilej de a face reglajele necesare pentru „dubla“ cu Muntenegru şi cu Ungaria. Aceste două partide vor stabili dacă Neagu şi colegele ei vor prinde sau nu podiumul în grupa C. De o clasare între primele 3 depinde intrarea României în Main Round-ul Campionatului Mondial. 

Cum Spania şi Muntenegru sunt deja calificate, în proporţie de 99%, bătălia pentru ultima poziţie care duce în Grupele Principale se dă între România şi Ungaria, naţionale care se vor şi întâlni în ultima rundă, vineri, în meciul direct.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus