Stiri de ultima ora

România are, diseară, un meci infernal: Avertismentul lansat de selecţionerul Austriei

România are, diseară, un meci infernal: Avertismentul lansat de selecţionerul Austriei
Sport
După o partidă în care a scăpat victoria printre degete, cu Irlanda de Nord (1-1), prima reprezentativă revine pe teren diseară (ora 21.45, Pro TV), în ceea ce va fi, cu siguranţă, cea mai grea deplasare din această campanie din Liga Naţiunilor.

Doar neşansa a făcut ca deznodămâtul primului meci al lui Mirel Rădoi la cârma echipei naţionale de fotbal să nu fie unul fericit. 

Un meci în care România a condus cu 1-0 (Puşcaş 25), în care a jucat în superioritate numerică din minutul 39 şi în care a ratat şapte8 ocazii mari, inclusiv două bare, nu poate fi catalogat altfel decât unul cu ghinion. 

La finalul partidei, atât antrenorul, cât şi jucătorii erau dezamăgiţi de ratarea celor trei puncte. „Păcat de efortul pe care l-au depus băieţii, dar în fotbal ştim că nu întotdeauna câştigă cea mai bună echipă. Să sperăm că punctele pierdute în această seară le vom recupera în Austria“, a fost mesajul selecţionerului. 

Planul recuperării punctelor irosite pe Arena Naţională în meciul de astăzi sună însă foarte optimist, atâta timp cât întâlnirea de la Klagenfurt se anunţă infinit mai dificilă decât cea cu Irlanda de Nord. Nu doar că Austria este cea mai puternică echipă din grupă prin prisma coeficientului de ţară, dar gazdele noastre de astăzi au făcut instrucţie, vineri seara, cu Norvegia, în celălalt meci din Liga Naţiunilor jucat în grupa României. În ciuda scorului strâns înregistrat la Oslo, 2-1, Austria a dominat copios întâlnirea cu echipa care a terminat la egalitate ambele partide jucate, anul trecut, în preliminariile pentru Euro, împotriva României. 

Mirel Rădoi a fost avertizat de antrenorul Austriei că îl aşteaptă un duel complicat. „Vrem să ne concentrăm pentru meciul cu România şi să ne recuperăm cât mai bine. Voi înlocui unul sau mai mulţi titulari, din cauză că unii jucători sunt încă în faza de acumulare, dar voi încerca să trimit în teren cea mai bună formulă de echipă. Trebuie să învingem şi luni. Ceea ce am exersat până acum la antrenamente a dat rezultate şi sper să confirmăm şi împotriva României”, a declarat selecţionerul Franco Foda, după victoria din Norvegia. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus