Stiri de ultima ora

Republica Moldova: Patru persoane, reținute pentru trucare de meciuri

Jumătate din echipele din prima ligă de fotbal a Republicii Moldova au fost implicate în trucarea de meciuri, iar patru suspecţi au fost deja reţinuţi, au anunţat Europolul şi oficialii anticorupţie moldoveni, miercuri, citaţi de Reuters.

''Conducători de cluburi, antrenori, manageri, fotbalişti şi alţi intermediari fac parte dintr-o reţea'', a precizat Europol într-un comunicat, adăugând că aproape 20 de meciuri e posibil să fi fost trucate în actuala ediţie de campionat.

Europolul a afirmat că susţine centrul naţional anticorupţie al Republicii Moldova în dezmembrarea grupului de crimă organizată implicat în trucarea meciurilor.

Centrul anticorupţie a subliniat că suspectează 11 persoane de mituirea jucătorilor şi trucarea rezultatelor meciurilor.

Autorităţile fotbalistice de la Chişinău nu au comentat aceste afirmaţii.

Maia Sandu, fostă economistă la Banca Mondială şi proeuropeană, l-a învins în alegerile prezidenţiale de luna trecută de Igor Dodon, favoritul Moscovei, promiţând să lupte împotriva corupţiei în mica fostă republică sovietică, aminteşte Reuters.
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus