Stiri de ultima ora

REPORTAJ | Bogdan Vintilă îi „lucrează” psihic pe jucători. Atmosferă de linişte interioară la antrenamentul FCSB. Liniştea dinaintea furtunii sau cea aducătoare de rezultate?

REPORTAJ | Bogdan Vintilă îi „lucrează” psihic pe jucători. Atmosferă de linişte interioară la antrenamentul FCSB. Liniştea dinaintea furtunii sau cea aducătoare de rezultate?
Sport
Bogdan Vintilă a anunţat la conferinţa de presă dinaintea meciului cu CS Universitatea Craiova că deşi proiectul de recondiţionare a echipei e abia la început, aspectul pe care a insistat cel mai tare a fost cel mental. Poate prea sincer pentru binele său în multe situaţii, Vintilă a sintetizat perfect atmosfera pe care ulterior am simţit-o la antrenamentul ce-a urmat conferinţei: „Nu se distrează, dar sunt liniştiţi”.

E sâmbătă dimineaţa, ora 11 fix, iar cele 25 de grade pe care ecranul telefonului le afişează pentru zona Berceni contribuie la atmosfera de linişte pe care staff-urile tehnic şi administrativ ale roş-albaştrilor încearcă s-o alimenteze. Terenul e proaspăt tuns şi doar mirosul de erbicid creează o uşoară stare de disconfort atunci când înţeapă sensibil nările.

Jucătorii lui Vintilă încep să apară pe dreptunghiul verde - acolo unde staff-ul pregătise deja jaloanele şi gărduleţele pentru startul şedinţei de pregătire - şi îi salută pe cei de pe margine. E prilejul cel mai potrivit pentru a lua pulsul fiecăruia.

Planic şi Cristea par pregătiţi de război

Moutinho este printre primii care păşeşte pe teren şi are privirea uşor pierdută a unui tip prins cumva într-o stare de vis. Noroc cu Vali Creţu care vine cu energie pozitivă pentru toată lumea, zâmbeşte larg şi strânge energic mâna tuturor celor prezenţi. Planic şi Cristea, cei care probabil vor forma cuplul de fundaşi de duminică seara, apar în acelaşi timp şi, fără a părea preocupaţi, răsuflă concentrare prin orice por.

Coman e însă cel care impresionează cel mai tare. Cu pantalonii scurţi ridicaţi la maximum peste coapsele bine conturate, Florinel salută scurt, dar politicos, iar apoi îşi continuă drumul cu privirea rece a killer-ului aflat în misiune. E doar o impresie, dar pare atitudinea unuia care, în sfârşit, ştie ce vrea, iar evoluţiile lui recente sunt pe aceeaşi linie. Spre deosebire de el, căpitanul Pintilii e pus pe şotii, face o glumă cu unul din ziarişti şi continuă interacţiunea cu acesta din mers. Moruţan, singurul dintre jucătorii care s-au confruntat cu problemele medicale în ultima vreme ce şi-a revenit în totalitate se prezintă la teren în şlapi şi se încalţă chiar printre ziarişti. Pare nerăbdător.

Revine Man contra Craiovei?

Când antrenamentul începe, fiecare jucător merge la locul lui. Marea masă a jucătorilor este preluată de staff-ul tehnic, în timp ce jucătorii cu probleme se împart în trei grupuri, în funcţie de stadiul în care se află. Soiledis şi Alexandru Stan au rămas la sala de forţă, Nedelcu şi Filip sunt cei care fac nişte alergări uşoare şi exerciţii mai puţin solicitante, în timp ce Horea Codorean, sărbătoritul zilei de 14 septembrie îi ia în primire pe Man, Momcilovici şi Andrei Vlad. Se lucrează la o intensitate ridicată şi aici, semn că cei trei sunt cel mai aproape de revenire. „Vreau să am şi eu surprize pentru nea Piţi” spunea Vintilă în timpul conferinţei de presă, iar ele pot apărea fix de aici. Dar îşi permite să rişte antrenorul într-un meci cu o asemenea miză?

„Bizonul” s-a prăbuşit sub presiunea kilogramelor în plus

Cel care a făcut notă discordantă la nivel de atitudine a fost însă Harlem Gnohere. Pus sub presiune de proba cântarului, atacantul era marcat de ideea că, cel mai probabil, duminică seara va fi suporter de lux la meciul cu Craiova. Vintilă s-a comportat la conferinţa de presă ca un părinte care ştie că fiul său a făcut o boacănă, dar care nu vrea ca altcineva să-i certe odrasla. Totuşi, în spatele discursului public stă o hotărâre aproape luată: Hora şi Tsoumou vor fi cele două vârfuri pe care tehnicianul se va baza.

FCSB începe astfel să se recompună precum un puzzle ale cărui piese au fost răvăşite prin toată casa şi abia acum încep să fie regăsite una câte una. Totuşi, la ce incertitudini au planat asupra echipei din Berceni în ultimele luni, atmosfera dinaintea unui derby cu una dintre rivalele din campionat părea cea potrivită. Acum, rămâne de văzut dacă surprizele lui Vintilă vor avea efectul scontat şi dacă jucătorii sunt pregătiţi să-şi arate valoarea pe care o invoca tehnicianul când spunea că „sunt cei mai buni din campionat”.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus