Stiri de ultima ora

Reîncep jocurile. Lupta la titlu în Turneul celor şase Naţiuni s-a redeschis

Reîncep jocurile. Lupta la titlu în Turneul celor şase Naţiuni s-a redeschis
Sport
Reprezentativa ”cocoşului galic” a pierdut duelul contra Ţării Galilor şi astfel lupta pentru noua ediţie a Turneului celor Şase Naţiuni se redeschide, în joc se află nu mai puţin de patru echipe, patru trupe au strâns după trei etape două victorii şi un eşec şi păstrează şanse egale la câştigarea trofeului.

Prima deplasare, primul eşec: Ţara Galilor - Franţa 27-6

Deşi părea un început minunat de sezon, după succesele cu Anglia şi Italia, Franţa a pierdut în această etapă împotriva campioanei en-titre Ţara Galilor. ”Dragonii” s-au impus chiar pe teren propriu, pe stadionul Millennium din Cardiff, după eseurile marcate de George North şi Sam Warburton. Jucătorul cel mai prolific în această partidă a fost însă nimeni altul decât fundaşul celor de la Cardiff Blues, Leigh Halfpenny, acesta transformând şase lovituri de pedeapsă şi aducând 17 puncte pentru selecţionata galeză. La pauză tabela indica deja 20-6 pentru campionii în exerciţiu, iar până la final aceştia şi-au mai trecut în cont alte şapte puncte. Pentru francezi singurele puncte au fost aduse de Jules Plisson şi Jean Marc Doussain, după două transformări.

”Derby-ul” codaşelor: Italia - Scoţia 20-21

Italia şi Scoţia se pare că duc o luptă pentru un trofeu mai puţin dorit, cel al lingurei de lemn. Dacă la primele ediţii ale turneului celor şase naţiuni Italia nu putea emite nicio pretenţie la vreun succes, acum se pare că echipa peninsulară doreşte din toată inima să arate că este în stare să joace de la egal la egal cu marile puteri europene. În această etapă ”albaştrii” au pus probleme serioase scoţienilor, la pauză aflându-se la conducere, după reuşitele lui Tommaso Allan, trei lovituri de pedeapsă şi un eseu, scor 13-3. După pauză britanicii au făcut o reprezentaţie rar întâlnite pe stadioanele din ziua de azi şi au întors scorul dramatic, impunându-se la doar un punct diferenţă, scor 20-21.

Luptă strânsă: Anglia - Irlanda 13-10

Cea de treia etapă a actualei ediţii a turneului celor şase naţiuni a fost închisă de confruntarea Anglo-Irlandeză. Cele două trupe şi-au dat întâlnire, duminică, pe stadionul Twickenham din capitala Angliei. Confruntarea a fost foarte strânsă, ambele echipe şi-au dorit enorm victoria asta observându-se la pauză atunci când scorul nu indica decât 3-0 pentru Anglia, graţie loviturei de pedeapsă transformată de Owen Farrell. Cea de-a două jumătate a jocului a fost împărţită, dacă în startul reprizei Irlanda a reuşit un eseu şi două transformări graţie calităţilor lui Rob Kearney şi Jonathan Sexton, Anglia s-a impus în ultimele minute prin Dany Care respectiv Owen Farrell, cel din urmă fiind decisiv pentru echipa sa, scor final 13-10.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus