Stiri de ultima ora

Rapid, război fără de sfârşit. AFC Rapid blochează la FRF şi la Registrul Comerţului transformarea FC R SA în FC Rapid 1923. Motivele invocate | DOCUMENTE

Rapid, război fără de sfârşit. AFC Rapid blochează la FRF şi la Registrul Comerţului transformarea FC R SA în FC Rapid 1923. Motivele invocate | DOCUMENTE
Sport
Acţiunea iniţiată de AFC Rapid se bazează pe un proces câştigat de Adrian Matei, unul din suporterii rapidişti acţionari la adevăratul FC Rapid (intrat în faliment în 2016). Adrian Matei, care deţine 0,01% din acţiuni şi o creanţă la FC Rapid, fiind astfel atât acţionar, cât şi creditor la societatea falimentară, a contestat în instanţă iniţiativa lichidatorului judiciar Sierra Quadrant, care solicitase schimbarea numelui SC FC Rapid SA în SC Locomotiva Giuleştina SA. S-ar fi eliberat astfel numele “Rapid” pentru o altă societate comercială interesată – respectiv SC FC R SA, clubul susţinut politic de primarul Sectorului 1 şi promovat acum în Liga 2.

Instanţa a anulat transformarea FC Rapid în Locomotiva Giuleştina

Anul trecut, această cerere a lichidatorului judiciar ca adevăratul FC Rapid să-şi piardă numele a şi fost folosită, dealtfel, de conducătorii SC FC R SA, care au solicitat şi primit, de la Registrul Comerţului, o preschimbare a numelui în SC FC Rapid 1923 SA.

Numai că, în această primăvară, Adrian Matei a câştigat definitiv, în instanţă, contestaţia la decizia lichidatorului judiciar, astfel că SC FC Rapid SA (gruparea intrată în faliment) şi-a păstrat numele. În baza acestei sentinţe a tribunalului, AFC Rapid (asociaţie înfiinţată de George Copos în 2001 şi care acum activează în Liga 4 Bucureşti) a trimis adrese la Registrul Comerţului şi la FRF.

În documentul înaintat la Registrul Comerţului se solicită sesizarea din oficiu a instituţiei şi anularea deciziei prin care SC FC R SA devenea SC FC Rapid 1923 SA. Conform cererii făcute de AFC Rapid, clubul susţinut de Primăria Sectorului 1 ar trebui să revină la vechea denumire, SC FC R SA, pentru că numele “Rapid” este ocupat de SC FC Rapid SA (clubul lui Valerii Moraru intrat în faliment în iunie 2016).

AFC Rapid a cerut FRF să nu aprobe schimbarea numelui FC R în FC Rapid 1923

Cea de-a doua hârtie, trimisă la FRF, la Departamentul Juridic, solicită să nu fie aprobată cererea SC FC R SA de a-şi schimba numele, în registrele federaţiei, în SC FC Rapid 1923.

Această a doua mutare a AFC Rapid are următoarea logică: potrivit regulamentelor FRF, schimbările de nume sau de organizare juridică ale membrilor afiliaţi sunt acceptate numai o dată pe an, între 1 şi 30 iunie. Cine nu reuşeşte să facă acest lucru în “fereastra” de timp menţionată mai sus, fie trebuie să renunţe, fie trebuie să aştepte încă un an, până la următoarea perioadă 1-30 iunie.În acest moment, deşi FRF a acceptat ca echipa să poarte numele FC Rapid 1923 în Liga 3, acest club figurează în scriptele federale sub numele SC FC R SA. Dealtfel, la Adunarea Generală derulată în aprilie 2019, gruparea figura pe ordinea de zi tot cu numele SC FC R SA. Dacă, până la 30 iunie, situaţia nu se limpezeşte sau dacă Registrul Comerţului anulează numele SC FC Rapid 1923 SA, atunci clubul condus din umbră de primarul Daniel Tudorache va fi nevoit să joace în Liga 2 sub numele FC R.

ANAF ceruse falimentul AFC Rapid după ce primarul Tudorache avertizase că “atât timp cât nu-şi plătesc datoriile, cu siguranţă vor avea probleme”

Această replică în plan juridic a AFC Rapid vine după ce ANAF a încercat să bage clubul în faliment. Tentativa a eşuat, pentru că AFC Rapid a contestat datoriile pe care Fiscul spunea că le-ar avea asociaţia şi a câştigat în instanţă. Clubul a ieşit din insolvenţă.

Iniţiativa ANAF a venit după ce, anul trecut, primarul Daniel Tudorache a afirmat în direct, la Realitatea TV, că “(…) toţi cei care tot ne bagă băţul prin gard... La un moment dat, o să li se rupă băţul. Atât timp cât ei nu o să-şi plătească datoriile, mă refer la cei de la AFC (n.r. – Rapid), cu siguranţă vor avea probleme!”.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus