Stiri de ultima ora

Primul meci al anului a avut loc în Japonia! Yokohama a câştigat Cupa ÎmpăratuluI!

Primul meci al anului a avut loc în Japonia! Yokohama a câştigat Cupa ÎmpăratuluI!
Sport
Aseară, într-un material special de final de 2013, ProSport v-a prezentat situaţia meciurilor care s-au disputat pe 31 decembrie . Astăzi, de Anul Nou, vă relatăm pe scurt povestea primului meci din 2014, după ora României, adică marea finală a Cupei Împăratului din Japonia. Începută la 7 dimineaţa, adică ora 14 în Ţara Soarelui Răsare, aceasta le-a pus faţă în faţă pe Yokohama F. Marinos şi Sanfrecce Hiroshima, adică vicecampioana şi campioana primei ligi nipone.

Nakamura şi compania s-au răzbunat pentru titlul pierdut în ultima etapă!

Trofeul ediţiei 2013 a Cupei a fost câştigată de echipa din Yokohama, condusă din teren de veteranul Shunsuke Nakamura, acum în vârsta de 35 de ani şi jumătate. Marinos s-a impus în faţa campioanei Japoniei cu 2-0, prin reuşitele din prima repriză ale lui Saito (17) şi Nakazawa (21), prilej cu care şi-a luat revanşa pentru neaşteptatul eşec din campionat.

Pentru cei care nu ştiu povestea, Marinos a scăpat titlul printre degete în braţele celor de Sanfreece, chiar în ultima etapă. Asta pentru că echipa lui Nakamura (foto), fosta vedetă a scoţienilor de la Celtic, a pierdut neaşteptat trei din ultimele patru meciuri de campionat, inclusiv derbyul din runda finală, cu Kawasaki Frontale. În schimb, Sanfreece nu s-a încurcat cu cei de la Kashima Antlers şi-a câştigat prima ligă niponă la un singur punct diferenţă!

Schimbări majore în cea mai veche competiţie de fotbal din Japonia

Partida din această dimineaţă a intrat în istoria competiţiei, deoarece următoarea finală a Cupei Împăratului va marca o serie de schimbări majore, după mai bine de 45 de ani. Fondată în 1921, cea mai veche competiţii de fotbal din Ţara Soarelui Răsare nu îşi va mai disputa finala pe Stadionul Olimpic din Tokyo - aşa cum s-a întâmplat din 1968 şi până acum, ci pe Nissan Stadium din Yokohama. Asta deoarece arena va intra într-un amplu proces de modernizare şi refacere pentru Jocurile Olimpice din 2020, urmând a fi demolată şi reconstruită de la zero. Totodată, finala ediţiei următoare a Cupei nu se va mai juca pe 1 ianuarie, pentru prima dată din 1968 şi până acum, ci pe 13 decembrie 2014. Devansarea a fost provocată de programarea primului meci din Cupa Asiei pe naţiuni pe 9 ianuarie 2015.

Peste 150 de meciuri în Anglia, dar şi un meci interţări!

Revenind la ziua de azi, trebuie spus că 1 ianuarie ne oferă un program impresionant, undeva de în jur de 200 de meciuri. Partea leului este tăiată de Anglia, acolo unde se dispută mai bine de 150 de meciuri, de la Premier League şi până la al optulea nivel. Regatul Unit nu se rezumă doar la atât, pentru că azi mai avem meciuri şi în primele ligi din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord. Programul zilei este completat de câteva meciuri rătăcite în campionatele din Australia (partidă aflată aproape de final la această oră), Iraq, Nepal, Arabia Saudită sau Bangladesh, dar şi un nou meci între echipe naţionale, mai precis Kuweit contra Iordania, contând pentru turneul WAFF Championship
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus