Stiri de ultima ora

Prima lovitură puternică pentru Sebastian Colțescu. Comisia a luat hotărârea |

Prima lovitură puternică pentru Sebastian Colțescu. Comisia a luat hotărârea  |
Sport
Prima lovitură puternică pentru Sebastian Colțescu. Comisia a luat hotărârea

Un articol de: Andrei Vlad - 18 Dec 2020, 13:25

Veștile proaste se țin „lanț" de arbitrul român Sebastian Colțescu, după scandalul de la Paris, când a fost acuzat de rasism. Acesta a primit o primă veste proastă din partea comisiilor de evaluare. CCA (Comisia Centrală de Arbitri) a hotărât să-i oprească lui Colțescu delegările la meciurile de fotbal .

Suspendarea nu vine pe fondul scandalului monstru de la Paris, ci pentru că Sebastian Colțescu are de ispășit o suspendare de 3 etape, după ce a acordat greșit un penalty în meciul dintre FCSB și UTA, încheiat cu scorul de 3-0. 

Colegul său, Ovidiu Hațegan, centralul partidei din UEFA Champions League dintre PSG și Instanbul BB, a fost desemnat să conducă derby-ul etapei a 14-a, dintre Craiova și FCSB, partidă care va fi difuzată în această seară.

Ce sancțiuni ar putea primi Sebastin Colțescu de la UEFA

În ceea ce privește strict scandalul de rasism, UEFA a demarat o anchetă în acest sens, iar FRF așteaptă decizia forului european pentru a lua o decizie fermă. Potrivit regulamentului UEFA, dacă brigada lui Hațegan va fi găsită vinovată, riscă sancțiuni precum: amendă de până la 100.000 de euro de individ sau etape de suspendare. 

Scandalul a luat un amplu impact mediatic. Părerile sunt împărțite în afară. John Barnes și Micah Richards, doi fotbal iști negri, sunt doar două nume care au luat o poziție fermă de partea lui Colțescu, în timp ce extremiștii mișcării Black Lives Matter continuă să lanseze atacuri dure. De asemenea, în România, arbitrul este susținut într-o proporție covârșitoare. Ciprian Marica, Ladislau Boloni, Radu Paraschivescu și partidul AUR se numără printre apărătorii arbitrului român.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus