Stiri de ultima ora

​Premiile Laureus: Naomi Osaka și Rafael Nadal, cei mai buni sportivi ai anului

Sportivul anului a fost ales spaniolul Rafael Nadal. “Încă un an spectaculos pentru Rafael Nadal a fost încununat cu trofeul la Roland Garros în octombrie. Victoria din finala French Open a fost a 100-a la turneu pentru el, al 13-lea trofeu şi al 20-lea Grand Slam, un record egalat”, se arată pe contul de Twitter al Laureus.

Şi premiul Lifetime Achievment s-a dus tot la tenis, fiind primit de legendara Billie Jean King.

Britanicul Lewis Hamilton a primit premiul Athlete Advocate of the Year, pentru felul în care a inspirat oamenii în afara pistei de Formula 1, folosindu-şi notorietatea pentru a atrage atenţia asupra nedreptăţilor din lume.

Egipteanul Mohamed Salah (Liverpool) a fost recompensat cu premiul Sporting Inspiration, pentru că pe lângă faptul că a câştigat titlul în Anglia, el a contribuit la construirea unei şcoli, a unui spital şi a unui unităţi de ambulanţă în oraşul său natal.

Premiul pentru echipa anului i-a revenit formaţiei germane Bayern Munchen.

Canadianul Max Parrot (snowboarding) a primit premiul pentru revenirea anului. Parrot anunţa, în ianuarie 2019, că a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin. Opt luni mai târziu, el urma să câştige X Games la Oslo.

A primit la gala de joi un premiu şi Chris Nikic, pentru momentul anului în sport. El a devenit prima persoană cu sindrom Down care a concurat în triatlonul Ironman.

Nadia Comăneci este membru Laureus World Sports Academy, o asociaţie care reuneşte peste 60 dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor şi decernează anual premii, informează News.ro.
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus