Stiri de ultima ora

PREMIERA pentru Barcelona! A fost UMILITA de Liverpool si a castigat doar campionatul, insa a iesit pe PRIMUL LOC intr-un clasament neasteptat

PREMIERA pentru Barcelona! A fost UMILITA de Liverpool si a castigat doar campionatul, insa a iesit pe PRIMUL LOC intr-un clasament neasteptat
Sport
Catalanii pot declara ca au facut un sezon istoric din punct de vedere financiar. Desi a fost eliminata rusinos din semifinalele Champions League de Liverpool si a pierdut finala Cupei Regelui in fata Valenciei, ramanand cu un singur titlu, cel din Primera Division, Barcelona s-a clasat pe locul 1 la capitolul venituri.

Conform studiului anual facut de Deloitte, Barcelona se afla pentru prima data pe primul loc in clasament si a reusit inca o premiera, este primul club care depaseste bariera de 800 de milioane de euro, din vanzari.

Barcelona a reusit sa vanda sezonul trecut de 840.9 milioane de euro, cu 150.4 milioane de euroo mai mult fata de anul trecut, cand s-a clasat pe locul 2. Asadar, catalanii au castigat cel mai mult din publicitate, 46% din castiguri vin din reclame (383.5 milioane de euro), 35% din drepturile de televizare (298.1 milioane de euro), iar restul de 19% din biletele la meci.

Pe locul 2 se situeaza Real Madrid , cu incasari de 757.3 milioane de euro, iar distanta de 83.5 milioane dintre Barcelona si Real Madrid este cea mai mare din istoria publicatiei Deloitte, inaugurata in sezonul 1996-1997.
sport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus