Stiri de ultima ora

Povestea continuă! Halep vs Pennetta, pentru calificarea în sferturi la US Open. LIVESCORE, de la ora 18:00

Povestea continuă! Halep vs Pennetta, pentru calificarea în sferturi la US Open. LIVESCORE, de la ora 18:00
Sport
Partida dintre Simona Halep şi Flavia Pennetta va fi prima de pe arena Louis Armstrong. Disputa poate fi urmărită, de la ora 18:00, în format LIVE-SCORE, pe www.prosport.ro.

Turneul de la US Open poate fi urmărit zilnic pe EuroSport2 (de la ora 18:00) şi pe EuroSport (de la 18:45, imediat după terminarea etapelor din Turul Spaniei).

După 6-1, 6-0 (51 de minute) cu Maria Kirilenko (favorită 16) în turul 3, Simona a declarat: „E cel mai bun meci din carieră”

Ediţia pe 2013 a vocabularului Simonei Halep nu conţine termeni precum evoluţie oscilantă, milă, răbdare, respect în teren pentru adversar sau cadou. La index sunt ambiţia, munca, pregătirea. În cap de pagină stau îngroşate doar cuvinte precum inspiraţie, constanţă, adaptabilitate, autodepăşire şi agresivitate.

Mesajele motivaţionale care au propusat-o pe eleva cuplului Marcu-Mlendea nu numai spre o victorie fantastică obţinută în faţa rusoaicei Maria Kirilenko (6-1, 6-0), ci şi spre a 32-a victorie din ultimele 37 de meciuri din WTA. Şi spre cea mai bună performanţă la un turneu de Grand Slam – optimi.

„E cel mai bun meci al meu din carieră, traversez o perioadă fantastică, n-am făcut nicio greşeală”, e definiţia perfecţiunii dată de Halep (fost nr.1 mondial la juniori!). Afirmaţia pare generatoare de speranţe spre un drum cât mai lung. Mai ales că în această seară, în meciul pentru accederea în sferturi, Simona (4 titluri în acest an – doar Serena Williams are mai multe în 2013 – 8) o va întâlni pe Flavia Pennetta (31 de ani, 83 WTA), jucătoare peste capul căreia au plutit numai ghinioane în 2013. În ianuarie s-a accidentat la încheietura de la mâna dreaptă şi a ratat Australian Open, iar în iunie a suferit o leziune la coapsa piciorului stâng.

Pennetta a învins-o de două ori pe zgură

În ultimul meci jucat împotriva italiencei, la Bastad, în acest an, Simona a controlat partida până în momentul în care s-a retras în decisiv din cauza durerilor la spate.

„Am jucat puţin accidentată în acea confruntare, dar consider că m-am exprimat la un nivel înalt. Întâlnirea cu Flavia va fi destul de dificilă, dar e o mare provocare pentru mine”, a prefaţat Halep încleştarea din optimi. Italianca de 31 de ani a avansat până în această fază după ce a trecut în turul al treilea de Svetlana Kuzneţova (7-5, 6-1). Dreptace şi cu un rever cu două mâini, Pennetta a impresionat la ultimul turneu de Grand Slam al anului mai ales prin punctele câştigate pe primul serviciu şi prin tăria forehandului.

Dacă va trece de Pennetta, Simona ar juca în sferturi cu învingătoarea partidei Giorgi-Vinci. O eventuală semifinală coroborată cu înfrângeri în optimi suferite de Jelena Jankovic şi Sloane Stephens, jucătoare clasate superior, ar putea să o urce pe Halep în Top 10.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus