Stiri de ultima ora

Pierdut de România: Cum l-am gonit de la naţională pe Ştefan Radu, care scrie istorie în Italia

Pierdut de România: Cum l-am gonit de la naţională pe Ştefan Radu, care scrie istorie în Italia
Sport
România are foarte puţini jucători de top şi a „reuşit“ performanţa de a-l face pe unul dintre ei să-şi ia gândul de la prima reprezentativă.

Deşi se apropie de 400 de meciuri la Lazio, Ştefan Radu a adunat doar 13 selecţii la echipa naţională şi, probabil, va rămâne cu această cifră. 

Asta deoarece, în 2013, a anunţat că nu va mai veni la lot şi toate încercările ulterioare de a-l convinge să revină asupra deciziei au eşuat. 

De ce însă un fotbalist care putea fi o piesă de bază pentru România a renunţat la tricolor? Răspunsul l-a oferit, la un moment dat, Ioan Andone, tehnicianul care l-a promovat pe Ştefan Radu la prima echipă a celor de la Dinamo. „Trebuia să fie echilibru între Raţ şi Ştefan Radu. Să joace şi unul şi altul. Nu să joace Raţ non-stop. La noi, dacă au fost 90 de meciuri într-un an, 90 de meciuri a jucat doar Raţ. Şi asta contează pentru un fotbalist. Adică eu vin la naţională, sunt un jucător respectat, unul dintre căpitanii lui Lazio, iar la lot sunt folosit un minut“, a declarat „Fălcosul“. 

Iar afirmaţiile lui Andone sunt acoperite de cifre. Ştefan Radu a avut un total de 24 de convocări la prima reprezentativă în care de 15 ori a fost rezerva lui Raţ! Cei doi au fost în luptă directă pentru postul de fundaş stânga. Radu a debutat pentru naţională, în 2006, pe când avea 20 de ani, într-un amical cu Spania. Atunci, a prins un minut, fiind trimis pe teren, în locul lui Raţ. La Euro 2008, singurul turneu final la care a participat cu România, Radu a rămas pe bancă la toate cele trei partide disputate de tricolori. De fiecare dată, fundaş stânga a fost preferat acelaşi Raţ de către selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă!

Radu s-a autoexclus de la naţională din 2013. Ultima sa partidă sub tricolor a fost cea cu Ungaria (2-2), la 22 martie 2013, în preliminariile Mondialului din 2014. Atunci, a fost integralist, dar patru zile mai târziu, într-o înfrângere cu Olanda (0-4), a rămas pe banca de rezerve (a jucat Raţ fundaş stânga). Iar de atunci, naţionala a fost un capitol închis pentru fostul dinamovist.

minute a adunat Ştefan Radu în echipa naţională, fiind titular de şapte ori şi integralist în şase partide.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus