Stiri de ultima ora

Olimpice: Alin Petrache afirmă că trebuie investit în tineret pentru a avea un sport puternic

Olimpice: Alin Petrache afirmă că trebuie investit în tineret pentru a avea un sport puternic
Sport
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a declarat, joi, la sediul forului olimpic național, că pentru a avea un sport puternic trebuie investit în tineret.

Trebuie să punem bazele și să plecăm de la un punct zero. Noi trebuie să decidem, când alegem acest moment de început. Am avut o întâlnire cu conducerile federațiilor sportive care vor participa la ediția de vară a Jocurilor Olimpice programate în Brazilia, la Rio de Janeiro, în anul 2016. Cu acest prilej, am făcut o evaluare a acestor federații sportive. Am văzut ce înseamnă pentru ele punctul de pornire pentru tot ce înseamnă Rio de Janeiro 2016. Așa cum am propus cu acest prilej și o fac și acum, propun un pact pentru sportul românesc, pe o perioadă de 10-20 de ani, așa cum au făcut toate statele mari de pe continentul european, dar și din lume. Trebuie să plecăm de la un punct zero. Să începem să investim, să investim în infrastructură. Pentru a avea un sport puternic, așa cum l-a avut România, va trebui să investim în tot ceea ce înseamnă copii și tineret din țară , a spus Alin Petrache.

Întrebat dacă există bani pentru aceste investiții în sportul românesc, președintele COSR a menționat: Cu siguranță se vor găsi bani. Sunt bani și trebuie să se găsească bani. Sportul nostru românesc și medaliile obținute de performerii din țara noastră sunt de fapt punctul cheie în ceea ce înseamnă poziționarea României pe harta Occidentului .

Alin Petrache a făcut aceste declarații, joi, după festivitatea în care Lordul Sebastian Coe a primit, Colanul Olimpic, cea mai înaltă distincție a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în cadrul unei festivități care a avut loc la Muzeul Olimpic din București.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus