Stiri de ultima ora

OFICIAL | Poli Iaşi se mută la Botoşani. Marea dilemă a ieşenilor: Cine va fi gazdă în meciul direct? Marele câştig al botoşănenilor şi când are loc revenirea în Copou

OFICIAL | Poli Iaşi se mută la Botoşani. Marea dilemă a ieşenilor: Cine va fi gazdă în meciul direct? Marele câştig al botoşănenilor şi când are loc revenirea în Copou
Sport
După ce luni primise girul Primăriei din Botoşani şi al conducerii clubului, Poli Iaşi a primit, marţi, şi acceptul Ligii Profesioniste de Fotbal de a juca în oraşul din nordul Moldovei. Astfel, echipa lui Mihai Teja va disputa în oraşul vecin următoarele patru meciuri de ”acasă”, cu FC Hermannstadt , Sepsi Sfântu Gheorghe, FC Botoşani şi CFR Cluj .

”Liga Profesionistă de Fotbal a acceptat cererea clubului nostru de a disputa următoarele 4 meciuri în care va fi gazdă pe Stadionul Municipal din Botoşani. Mâine voi merge la Botoşani pentru a semna documentele. Le mulţumesc celor de la Botoşani pentru sprijin, domnului primar şi domnului Iftime”, a declarat preşedintele executiv al lui Poli Iaşi, Adrian Ambrosie, care s-a amuzat de faptul că Iaşiul va fi gazdă în meciul cu FC Botoşani, de la… Botoşani: ”Va fi interesant, noi vom fi gazda acelei partide. Nu ştiu în ce vestiar vom intra. Probabil în cel al oaspeţilor”.

Prin această mutare, Botoşaniul are de câştigat prin faptul că va disputa pe propriul teren ambele meciuri cu Poli Iaşi din sezonul regulat.

În următoarele aproape trei luni, stadionul din Copou va intra într-un amplu proces de reabilitare. Mai exact, suprafaţa de joc va fi înlocuită cu un gazon nou, sistemul de drenaj va fi refăcut în totalitate, iar instalaţia de încălzire va fi, de asemenea, refăcută.

Iniţial, antrenorul Mihai Teja şi-ar fi dorit ca echipa sa să joace la Vaslui, cel mai apropiat oraş de Iaşi, dar această variantă a căzut din cauza infrastructurii precare existente la stadionul din judeţul vecin. Cum şi la Piatra Neamţ situaţia este asemănătoare, ieşenii au fost nevoiţi să apeleze la varianta de ”avarie” Botoşani, unde totul este pus la punct.

Poli revine în Copou la jumătatea lunii noiembrie

Conform primarului Mihai Chirica, lucrările vor dura cel mult trei luni, astfel că Poli Iaşi va fi nevoită să joace la Botoşani partidele de pe teren propriu cu Hermannstadt (etapa a 9-a), Sepsi (etapa a 11-a) – ambele în luna septembrie, FC Botoşani (etapa a 13-a, ultima a turului) şi CFR Cluj (etapa a 14-a, prima din retur) – ambele în luna octombrie.

Cum după meciul cu CFR Cluj, din etapa a 14-a, programată la finele lunii octombrie, ieşenii au două deplasări consecutive, la Astra şi Clinceni, echipa lui Mihai Teja ar putea disputa primul meci pe noul teren din Copou abia la mijlocul lunii noiembrie, contra celor de la Voluntari, în cadrul etapei a 17-a!
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus