Stiri de ultima ora

Nicolae Badea l-a dat iar în judecată pe Ionuţ Negoiţă. Pentru ce se judecă foştii patroni ai FC Dinamo şi ce sumă este în joc. Instanţa s-a mişcat foarte repede

Nicolae Badea l-a dat iar în judecată pe Ionuţ Negoiţă. Pentru ce se judecă foştii patroni ai FC Dinamo şi ce sumă este în joc. Instanţa s-a mişcat foarte repede
Sport
Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă au înfăţişare la Tribunalul Bucureşti pe 27 iunie, într-un proces iniţiat de patronul firmei Computerland, care l-a dat în judecată pe proprietarul hotelului Rin.

Acesta este, de fapt, apelul unui alt proces care a avut loc la Judecătoria Sectorului 3 şi în care instanţa a respins plângerea lui Badea contra lui Negoiţă. Este vorba de circa 500.000 de euro, bani pe care Badea îi cere de la Negoiţă pentru întârzierea de 5 ani cu care i-a fost plătită suma datorată când s-a vândut Dinamo .

Prima instanţă: Badea, bun de plată

În primă instanţă, pe 11 octombrie anul trecut, magistratul de la Judecătoria Sectorului 3 a respins cererea lui Nicolae Badea, socotind-o inadmisibilă, şi l-a obligat să-i plătească pârâtului Ionuţ Negoiţă 6.428,13 lei, reprezentând onorariul avocatului.Badea nu s-a lăsat şi, în ianuarie acest an, a făcut apel la Tribunalul Bucureşti. Numai că avocaţii săi au greşit secţia când au făcut cererea, aşa că pe 29 mai instanţa a constatat că nu este competentă pe speţa în cauză şi a redirecţionat dosarul către o altă secţie, care poate judeca litigiile cu profesionişti, la care se încadrează plângerea lui Badea.

În preajma vacanţei judecătoreşti, instanţa s-a mişcat însă repede şi a fixat termen la acest proces pe data de 27 iunie, când Nicolae Badea şi firma sa, MBL Computers SRL, în calitate de apelanţi reclamanţi, vor trebui să prezinte dovezi în sprijinul pretenţiilor financiare pe care le au de la Ionuţ Negoiţă.

Proprietarul din acte al FC Dinamo are o firmă cu un angajat şi a avut în 2018 venituri de 25.000 de lei

Nicolae Badea a fost acţionar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie de la FC Dinamo până în 2013, când a vândut clubul, contra sumei de 2.000.000 de euro, către Ionuţ Negoiţă. Acesta din urmă n-a plătit însă suma, aşa că s-a ajuns la proces.

Negoiţă a fost patron la Dinamo, conform actelor, din 2013 până anul trecut, când o persoană din Turnu Măgurele, George Drăghia (30 de ani), a achitat datoria către Nicolae Badea, dar nu şi penalităţile strânse în cei 5 ani. Patronul Computerland, văzând că Negoiţă nu plăteşte banii pentru club, l-a dat în judecată, a pus sechestru pe acţiuni şi ameninţa că le scoate la licitaţie. În ultimul moment, a apărut misteriosul tânăr din Teleorman, care a plătit cei 2.000.000 de euro. Soţia lui Drăghia este coafeză la hotelul lui Negoiţă.

Firma lui Drăghia, înfiinţată anul trecut, cu 4 zile înainte să cumpere acţiunile de la Dinamo, are un angajat, iar în 2018 a realizat venituri de 25.000 de lei şi a înregistrat pierderi de 134.027 lei.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus