Stiri de ultima ora

Nationala Under 21, perspective sumbre pentru JO 202o. Anunţul ingrijorător al selecţionerului Mirel Rădoi

Nationala Under 21, perspective sumbre pentru JO 202o. Anunţul ingrijorător al selecţionerului Mirel Rădoi
Sport
Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Mirel Rădoi a explicat de ce la turneul final al J0 2020 România nu va putea conta pe foarte mulţi dintre titularii de bază.

"Jocurile Olimpice nu sunt dată oficială în calendarul FIFA. Noi ne vom prezenta cu entuziasm, indiferent de cei care vor merge acolo. În cel mai rău caz vom merge şi cu jucători din generaţia 2000-2001. Va fi foarte greu, pentru că la Tokyo se va juca în perioada în care cluburile au preliminarii de Champions League şi Europa League", a spus Radoi, la Digisport.

Faptul că turneul final al Jocurilor Olimpice 2020 nu se regăseşte în calendarul FIFA înseamnă că grupările nu au nicio obligaţie să lase jucatorii la lot. Coroborat cu faptul că întrecerile de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 24 iulie - 9 august, perioadă în care echipele de club din România sunt angrenate în tururile preliminare ale cupelor europene, este foarte puţin probabil că cluburile să sed ispenseze de jucători în conditiile în care nu sunt obligate să o facă.

Plecând de la exemplul celor de la Ajax Amsterdam, grupare care a refuzat în această vară să îl lase pe Răzvan Marin la turneul final al Campionatului European, unde România a ajuns până în semifinale şi a obţinut calificarea la JO 2020, este puţin probabil ca FCSB de exemplu, să renunţe la Man, Coman, Morutan sau Nedelcu, în conditiile în care nu e obligată.

Regulamentul prevede că echipele de fotbal calificate se pot prezenta la Jocurile Olimpice de fotbal doar cu jucători sub 23 de ani (toţi trebuie să fie născuţi până în 1 ianuarie 1997), la care se pot adăuga trei fotbalişti fără limită de vârstă. În cazul echipei României, cele mai mari şanse pentru acuparea poziţiilor fără limită de vârstă, dacă şi cluburile sunt de acord, sunt ale lui Puşcaş (Inter), Nedelcearu (Ufa) şi Răzvan Marin (Ajax).
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus