Stiri de ultima ora

Naționala României de fotbal, amical de gală contra Angliei

Naționala României de fotbal, amical de gală contra Angliei
Sport
Naţionala României va juca un meci amical cu reprezentativa Angliei, pe 7 iunie 2020, în deplasare, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal.

03.12.2019 - 14:49

În iunie 2020 se vor împlini două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, victoria cu 3-2 în urma căreia România s-a calificat în sferturile EURO 2000.

România are un bilanţ pozitiv în faţa Angliei, cu trei victorii şi două înfrângeri, alte şase dueluri încheindu-se la egalitate. Toate cele trei succese au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turneele finale. Britanicii ne-au învins o singură dată în partidele importante, 1-0 la Cupa Mondială 1970 din Mexic.

Naţionala Angliei, pregătită de Gareth Southgate, s-a calificat la EURO 2020, câştigând grupa din care au mai făcut parte Cehia, Kosovo, Bulgaria şi Muntenegru, cu 7 victorii şi o înfrângere şi 37 de goluri marcate.

În patru partide disputate în istorie la Londra (două amicale, două oficiale), naţionala României nu a pierdut niciodată. Toate s-au încheiat la egalitate.

Până la meciul amical cu Anglia, naţionala României va disputa play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020. Pe 26 martie, vom juca în Islanda, câştigătoarea urmând să înfrunte în deplasare Bulgaria sau Ungaria, pe 31 martie, în finala barajului.

Anglia va juca la EURO 2020 în Grupa D (Londra, Glasgow), alături de Croaţia, câştigătoarea play-off-ului C (Scoţia, Norvegia, Serbia, Israel) şi Cehia. România, dacă va reuşi calificarea la EURO 2020, va face parte din Grupa C (Amsterdam, Bucureşti), alături de Olanda, Ucraina şi Austria.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus