Stiri de ultima ora

Messi devine definitiv marcă înregistrată în Uniunea Europeană. Fotbalistul şi-a câştigat dreptul în instanţă după un proces de 9 ani

Messi devine definitiv marcă înregistrată în Uniunea Europeană. Fotbalistul şi-a câştigat dreptul în instanţă după un proces de 9 ani
Sport
Lionel Messi îşi poate înregistra numele ca marcă după un proces care a durat nouă ani, a decis Curtea Europeană de Justiţie. Apelul făcut de compania spaniolă de ciclism Massi şi de biroul pentru proprietate intelectuală al UE, EUIPO, a fost respins.

Fotbalistul Barcelonei a aplicat pentru înregistrarea numelui său ca marcă în 2011, dar compania Massi a obiectat pe motiv că numele lor poate fi confundat cu cel al lui Messi.

Decizia încheie nu mai puţin de nouă ani de şicane juridice între fotbalistul Barcelonei şi compania Massi. Firma spaniolă a reuşit, în primă fază, să oprească eforturile lui Messi de a-şi înregistra numele ca marcă. În 2018, însă, Tribunalul General al Uniunii Europene  i-a dat dreptate fotbalistului, motivând că jucătorul este mult prea cunoscut de publicul larg pentru a exista pericolul unor astfel de confuzii. 

Decizia a fost atacată, dar apelul a fost respins acum de cel mai înalt for juridic al UE. Decizia este finală şi, în consecinţă, numele lui Messi devine definitiv marcă înregistrată în UE. 

Hotărârea Curţii Europene de Justiţie îi aduce lui Messi o veste bună după o lună tumultoasă în cariera sa. Fotbalistul şi-a anunţat clubul la sfâşitul lunii august că vrea să fie transferat. Anunţul a strânit valuri în lumea fotbalului, Manchester City, formaţia antrenată de Pep Guardiola, fiind favorită pentru semnătura argentinianului. Isteria iscată de dorinţa lui Messi de a părăsi Barcelona a luat sfârşit când clubul şi-a impus punctul de vedere: oricine îl vrea pe Lionel Messi trebuie să-i plătească clauza de reziliere a contractului de 700 milioane de euro. Fotbalistul a revenit asupra deciziei de a pleca, anunţând că nu vrea să intre într-o dispută juridică cu Barcelona.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus