Stiri de ultima ora

Mamaia, gazda unui maraton pe plajă

Mamaia, gazda unui maraton pe plajă
Sport
Începând cu 1 decembrie 2014, Asociația Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la Maratonul Nisipului, ediția a II-a, eveniment care va avea loc pe data de 29 martie 2015, pe plaja din stațiunea Mamaia. Competiția se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță. Participanții au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum tradiționalele probe de ­maraton individual pe distanța de 42,195 km, semi-maraton individual (21 km) și cursa individuală de 10 km.

Față de anul trecut, organizatorii propun ­cursa “Family Run” (3 km), care se va desfășura pe faleza din Mamaia și are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât și pe copiii acestora. “Am introdus în eveniment și cursa Family Run, de 3 kilometri, la care vor participa echipe formate din cel puțin un minor sub 15 ani și unul dintre părinții acestuia”, ­declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului. Maratonul de la malul mării rămâne și în acest an singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară integral pe nisip.

La prima ediție, cea de anul trecut, organizatorii au reușit să înscrie Constanța pe harta maratoanelor mondiale, adunând la start sute de participanți din România și din străinătate și alte câteva sute de susținători.  
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus