Stiri de ultima ora

Mândria României: Radu Drăguşin a fost titular la Juventus! Cât a jucat şi cum a prins primul „11“

Mândria României: Radu Drăguşin a fost titular la Juventus! Cât a jucat şi cum a prins primul „11“
Sport
De mult nu s-a mai întâmplat ca România să aibă doi titulari la formaţii precum AC Milan şi Juventus, în zile succesive! Iar ceea ce au reuşit acum Tătăruşanu şi Drăguşin e cu atât mai important, cu cât ducem o lipsă cruntă a jucătorilor care să fie capabili de a evolua la nivel înalt.

Ce-i drept, în Italia, românii se descurcă ceva mai bine. Nu mai departe de săptămâna trecută, Iar dacă Radu şi Tătăruşanu sunt pe final de carieră şi, oricum, au încheiat deja socotelile cu naţionala, în schimb, Radu Drăguşin e un fotbalist de mare viitor şi, dacă va continua la acest nivel, poate deveni un om de bază în defensiva României pentru următorii mulţi ani.

Deocamdată, tânărul fundaş pentru care Juventus a plătit 250.000 de euro celor de la Sport Regal Bucureşti a trăit o seară magică, în optimile Cupei Italiei. 

Într-o partidă de pe teren propriu, cu Genoa, românul a fost titularizat, în premieră, la Juventus! El a fost aşezat în centrul defensivei, alături de veteranul Chiellini (36 de ani). Şi s-a descurcat destul de bine, rămânând pe teren 120 de minute. 

Titularizarea lui Radu Drăguşin a venit în contextul în care antrenorul Andrea Pirlo a odihnit mai mulţi titulari, fotbalişti precum Cristiano Ronaldo, Bonucci, Danilo sau Rabiot începând meciul pe banca de rezerve.

Chiar şi aşa, performanţa lui Radu Drăguşin de a prinde primul „11“ într-o formaţie stelară ca Juventus rămâne una notabilă. Ea a venit după ce românul a mai jucat în două partide, în actuala stagiune. Mai întâi, a fost trimis pe teren din minutul 69, în Juventus - Dinamo Kiev (3-0), în etapa a 5-a a grupelor Ligii Campionilor. Iar apoi a fost introdus în minutul 90, în Genoa - Juventus (1-3), în etapa a 11-a din Serie A.

Juventus - Genoa s-a terminat 3-2, iar torinezii vor întâlni fie Sassuolo, fie SPAL, în deplasare, la 26 ianuarie, în următoarea fază a competiţiei.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus