Stiri de ultima ora

Lucescu, bătut cu „grădiniţa“: Ce vârste au avut cinci titulari ai Barcelonei

Lucescu, bătut cu „grădiniţa“: Ce vârste au avut cinci titulari ai Barcelonei
Sport
Barcelona a aliniat cel mai tânăr prim „11“ al clubului, într-un meci din grupele Ligii Campionilor, din 2011 încoace. Chiar şi aşa, fără Messi sau De Jong, catalanii au zburdat pe „Olimpiyskiy“ din Kiev: 4-0 cu Dinamo.

Barcelona a ajuns o echipă mediocră în La Liga, locul 12 din 20 în acest moment, dar bate tot în grupele Ligii Campionilor!

Ce-i drept, în cea mai tare competiţie intercluburi din lume are, deocamdată, adversari mult sub nivelul ei, Dinamo Kiev şi Ferencvaros fiind, totuşi, formaţii din lumea a 2-a, respectiv a 3-a a fotbalului european. Probabil, de aceea, antrenorul Ronald Koeman şi-a permis să înceapă partida de marţi seară, de pe „Olimpiyskiy“, cu nume precum Oscar Mingueza (21 de ani), Sergio Dest (20 de ani), Carles Alena (22 de ani), Trincao (20 de ani) şi Pedri (18 ani). 

Cu asemenea titulari, media de vârstă a primului „11“ a scăzut până la 24 de ani şi 206 zile. Adică, cea mai tânără echipă a Barcelonei trimisă pe teren într-un meci din grupele Ligii din 2011 încoace. Şi pe locul 7 în clasamentul all-time al precocităţii!

Pe teren însă, puştii catalanilor au arătat maturitate şi chiar unul dintre ei, americanul Sergio Dest, a deschis scorul. O reuşită istorică pentru că l-a transformat pe Dest în cel mai tânăr fundaş marcator al Barcelonei în Liga Campionilor la 20 de ani şi 21 de zile. Şi n-a fost singurul fotbalist al catalanilor care a atins o bornă importantă! Martin Braithwaite (29 de ani), cu o pasă de gol pentru Dest şi cu două reuşite semnate în minutele 57 şi 70 (penalty), a devenit doar al doilea danez, care a contribuit la trei goluri într-o singură partidă din Liga Campionilor. Precedentul fusese atacantul Nicklas Bendtner, cu trei goluri marcate pentru Arsenal, în 2010.

Iar Barcelona, ca echipă, a atins o performanţă remarcabilă: a egalat recordul celor de la Real Madrid, devenind formaţia cu cele mai multe calificări succesive, în optimile Ligii Campionilor, în 17 sezoane la rând.

înfrângeri în ultimele patru meciuri are Dinamo Kiev, după ce a început sezonul cu nouă partide consecutive fără eşec.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus