Stiri de ultima ora

LPF: Excluderea clubului Corona Braşov nu poate interveni decât după încheierea campionatului

LPF: Excluderea clubului Corona Braşov nu poate interveni decât după încheierea campionatului
Sport
"În ultimele zile s-a speculat posibilitatea ca echipa Corona 2010 Braşov să fie exclusă din campionat la data de 14.05.2014, măsura influenţând în mod direct clasamentul actual al Ligii I. Speculaţiile sunt nefondate întrucât măsura excluderii echipei Corona 2010 Braşov din campionat nu poate surveni la data de 14.05.2014. La această dată instanţa disciplinara va putea constata, în cel mai rău caz, că hotărârile irevocabile nu au fost executate pentru o perioadă de 45 de zile, fără a putea dispune excluderea echipei Corona 2010 Braşov din campionat, întrucât termenul regulamentar pentru o astfel de sancţiune nu este împlinit. Totodată, excluderea clubului din Braşov nu poate interveni decât după incheierea ediţiei actuale a Ligii I, fapt ce nu mai poate influenţa rezultatele înregistrate de Corona 2010 Braşov în returul campionatului şi, pe cale de consecinţă, clasamentul competiţiei", se arată în comunicatul LPF postat, vineri, pe site-ul oficial.

LPF a explicat în detaliu situaţia în acest caz şi a menţionat că regulamentul este clar în ceea ce priveşte excluderea unei echipe. "La data de 07.05.2014, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat clubul Corona Brasov cu măsura depunctării pentru neexecutarea unor hotărâri irevocabile în perioada 28.03.2014 – 27.04.2014. S-a stabilit ca următorul termen pentru analizarea executării de către Comisia de Disciplină să fie la 14.05.2014. La data de 14.05.2014, instanţa disciplinara a FRF va putea constata, în cel mai rău caz, că au mai trecut 15 zile în care Corona 2010 Braşov nu a executat hotărârile irevocabile (dacă plăţile corespunzatoare nu sunt efectuate de club). Astfel, clubul riscă să fie depunctat suplimentar pentru neexecutarea hotărârilor în perioada 28.04.2014 – 12.05.2014. Articolul 24.C, lit. c) din RSTJF este clar în acest sens şi arată că sanctţunea depunctării se aplică timp de 90 de zile, după care echipa clubului respectiv va fi exclusă din toate competiţiile", se mai precizează pe site-ul citat.

Gruparea Corona Braşov a fost penalizată, miercuri, de Comisia de Disciplină a FRF, cu opt puncte deoarece nu a plătit TVA-ul către Oţelul Larisa în cazul transferurilor jucătorilor Marius Martac şi George Ştefan, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse federale.

Corona Braşov i-a transferat, în vară, de la Oţelul Larisa pe jucătorii Marius Martac şi George Ştefan, în schimbul sumei de 80.000 de euro.

Gruparea braşoveană a achitat suma de transfer, însă nu şi TVA-ul aferent, iar Larisa s-a îndreptat către Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor şi ulterior la Comisia de Recurs. Cea din urmă a stabilit că braşovenii au de plătit suma de 80.000 de euro plus TVA. Însă cele două cluburi, atât Corona, cât şi Oţelul Larisa, nu sunt plătitoare de TVA.

În şedinţa de miercuri, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat pe Corona Braşov cu două penalizări de câte patru puncte. Conform regulamentului disciplinar, în momentul în care clubul creditor, în acest caz Oţelul Larisa, nu şi-a mai dat acordul pentru amânarea plăţii, la fiecare 15 zile se aplică o penalizare de două puncte clubului debitor, respectiv Corona Braşov.

Corona a primit două penalizări de câte patru puncte, deoarece fiecare jucător a fost transferat cu suma de 40.000 de euro plus TVA.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus