Stiri de ultima ora

Liverpool, cea mai bună din lume: Ce recorduri a doborât deja şi cum poate rescrie istorie

Liverpool, cea mai bună din lume: Ce recorduri a doborât deja şi cum poate rescrie istorie
Sport
Deja nu există dubii în privinţa campioanei din Premier League. De acum, întrebările sunt următoarele: când îşi va adjudeca echipa lui Klopp titlul din punct de vedere matematic şi ce borne impresionante va mai stabili în drum spre un triumf aşteptat de 30 de ani?

Liverpool e cea mai bună echipă de fotbal din lume în acest moment, iar această realitate e confirmată de cifre şi de statistici.

Sâmbătă, „cormoranii“ au învins şi pe terenul ultimei clasate din Premier League, Norwich City, scor 1-0 (Mane 78). Chiar dacă rezultatul în sine n-a fost unul impresioant, el a venit în continuarea unei serii de vis pentru trupa pregătită de Jurgen Klopp. După meci,

Ce recorduri au depăşit deja?

*Cel mai bun start de sezon - Când a acumulat 64 de puncte după primele 21 de etape din actuala stagiune, Liverpool a ajuns la un total istoric pentru o formaţie aflată în primele cinci campionate ale Europei (Anglia, Spania, Germania, Franţa, Italia). Între timp, Liverpool şi-a îmbunătăţit acest record: are 76 de puncte după 26 de etape!

*Cele mai multe puncte după 38 de etape – Când a învins Tottenham, în deplasare, la 11 ianuarie (1-0), Liverpool a ajuns la 104 puncte adunate în ultimele 38 de partide disputate în Premier League. Precedentul record era deţinut de două cluburi: 102 puncte adunate de Manchester City (2018) şi de Chelsea (2005).

*Cel mai mare avans – În acest moment, Liverpool are 25 de puncte peste Manchester City, aflată pe 2. E cel mai mare avans din istoria Premier League.

Ce recorduri sunt ţintite de „cormorani“?

*Cele mai multe victorii acasă într-un sezon – Deocamdată, Chelsea, Manchester United şi Manchester City conduc la acest capitol, cu câte 18 victorii pe teren propriu. Liverpool are, deocamdată, 13 victorii în 13 meciuri şi poate deveni prima formaţie din istorie care îşi câştigă toate cele 19 partide de pe teren propriu într-o ediţie din Premier League.

*Cele mai multe victorii într-un sezon – Manchester City se poate lăuda cu 32 de meciuri câştigate în Premier League în sezoanele 2017-2018 şi 2018-2019. Liverpool mai are nevoie de şapte victorii pentru a egala acest record.

*Cele mai multe victorii în deplasare – „Cormoranii“ s-au impus în 12 din cele 13 deplasări din acest sezon şi sunt la patru victorii distanţă de a egala recordul stabilit de City, care a învins în 16 deplasări în campionatul din 2017-2018.

*Cele mai multe puncte într-un sezon – Dacă vor învinge în cele 12 runde rămase din Premier League, elevii lui Jurgen Klopp vor acumula 112 puncte, depăşind recordul deţinut acum de Manchester City (100 de puncte).

*Cea mai lungă serie de invincibilitate – Liverpool n-a simţit gustul înfrângerii în ultimele 43 de partide din Premier League. Încă şase meciuri fără înfrângere în campionat şi Salah şi compania vor egala recordul deţinut de Arsenal (49 de meciuri fără eşec), care s-a stabilit în 2004.

*Un sezon întreg fără eşec – Liverpool poate deveni doar a doua echipă din istoria Premier League care încheie campionatul fără înfrângere. Arsenal a reuşit această performanţă în stagiunea 2003-2004.

*Cele mai multe zile fără înfrângere – Dacă Liverpool va rămâne neînvinsă în acest campionat, ea va depăşi recordul deţinut de Arsenal, care n-a pierdut de 539 de zile, între mai 2003 şi octombrie 2004.

*Campioană la cea mai mare diferenţă de puncte – Manchester City a câştigat titlul în sezonul 2017-2018 cu 19 puncte peste ocupanta locului secund. Liverpool pare a fi în pole-position pentru a depăşi acest record.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus