Stiri de ultima ora

Liverpool a reuşit! Urmează Craiova? Ce înseamnă victoria uriaşă a oltenilor la Cluj

Liverpool a reuşit! Urmează Craiova? Ce înseamnă victoria uriaşă a oltenilor la Cluj
Sport
Cristiano Bergodi a venit de doar câteva săptămâni la Craiova şi deja se gândeşte la titlu

În Anglia, „cormoranii“ tocmai au câştigat primul titlu după o aşteptare de 30 de ani. În România, oltenii sunt mai aproape ca oricând de un triumf în campionat la care visează de 29 de ani.

O victorie, cât un campionat sau un meci de 6 puncte. Iată două vorbe din fotbal care descriu perfect acest CFR - Craiova, scor 2-3.

Pe lângă faptul că a fost cel mai spectaculos meci din Liga I de după pandemie, victoria uriaşă a oltenilor a aruncat lupta pentru titlu în aer! Iar asta după ce, la un moment dat, mai ales după ce a învins FCSB acasă, trupa pregătită de Dan Petrescu părea că galopează spre al treilea titlu succesiv câştigat în Liga I.

De acum însă, după acest rezultat înregistrat în Gruia, datele problemei se schimbă radical! Chiar dacă e la un punct în spatele CFR-ului, Craiova şi-a creat mai multe avantaje, când suntem fix la jumătatea play-off-ului şi mai sunt cinci etape de jucat.

Oltenii au meciurile decisive acasă

În primul rând, de acum încolo, programul avantajează, în mod clar, trupa lui Bergodi. Chiar dacă oltenii au trei deplasări şi doar două meciuri acasă, acele partide de pe teren propriu sunt cu rivalii la locul 1, FCSB (11 iulie) şi CFR (1 august). Şi, atenţie, confruntarea cu clujenii va fi exact în ultima rundă, ceea ce înseamnă că putem asista la o finală, cu trofeul Ligii I pe masă, dacă cele două echipe vor merge bară la bară până atunci. Şi, dacă aşa se va întâmpla, Craiova va avea un as în mânecă, în urma rezultatului de duminică seară. 

Pentru că a învins CFR în deplasare, şi cu multe goluri marcate, Craiova are, în acest moment, avantajul rezultatelor directe. Ceea ce poate conta decisiv, dacă cele două rivale vor termina play-off-ul la egalitate de puncte. În acest caz, Oltenii vor ieşi campioni şi dacă vor pierde cu 0-1 sau cu 1-2 pe „Ion Oblemenco“, pentru că au punctat de trei ori pe terenul CFR-ului! Ca sa ia titlul în faţa Craiovei, la egalitate de puncte, CFR trebuie să câştige în Bănie, fie cu 2-0, fie la un gol diferenţă, însă marcând mai mult de trei goluri!

Un scenariu potrivit căruia titlul să fie decis de rezultatele directe înregistrate între CFR şi Craiova are şanse mari de a se adeveri. Iar asta pentru că aceste două formaţii, spre deosebire de FCSB, n-au beneficiat de rotunjirea punctelor la intrarea în play-off. De aceea, primul criteriu de departajare, în cazul în care vor ajunge la egalitate de puncte, va fi rezultatul direct. Iată ce spune regulamentul privind criteriile de departajare în play-off:

1. În caz de egalitate de puncte, e avantajată echipa care a intrat cu punctaj par in faţa echipei care a beneficiat de rotunjirea de 0,5 puncte;
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus