Stiri de ultima ora

LIVE BLOG Alegerile FRH | VIDEO minut cu minut. Tensiune maximă, se numără voturile! Dedu, Lecuşanu sau Licu? Va câştiga cine adună 100 de voturi. REZULTATE NEOFICIALE

LIVE BLOG Alegerile FRH | VIDEO minut cu minut. Tensiune maximă, se numără voturile! Dedu, Lecuşanu sau Licu? Va câştiga cine adună 100 de voturi. REZULTATE NEOFICIALE
Sport
13:20 199 de votanţi. REZULTATE OFICIALE: 99 Dedu, 94 Lecuşanu, 6 Licu! Se trece la turul al doilea! Licu e decisiv. Dedu sau Lecuşanu? Turul al doilea se reia la 13:30

13:10 SE INTRĂ PE TURNANTĂ! Câştigă cine adună 100 de voturi. Tensiunea creşte! 

12:55 S-a încheiat votul pentru funcţia de preşedinte. Se numără voturile!

Robert Licu pare relaxat, Narcisa Lecuşanu şi Alexandru Dedu par mult mai preocupaţi. Încearcă să-şi camufleze o uşoară stare de tensiune.

12:10 LICU ARE CUVÂNTUL "Am sentimentul unui deja-vu, ce s-a întâmplat acum opt ani, când am concurat împotriva domnului Gaţu. Unul dintre candidaţi a deschis uşa la federaţie cu sprijin politic în urmă cu patru ani, altul a ajuns într-un Guvern cu sprijin politic. Chiar nu vedeţi unde a ajuns handbalul? În această campanie s-a urmărit mai degrabă interesul propriu. Eu nu am sunat niciun club ca să mă voteze.

12:00 REPLICĂ Narcisa Lecuşanu, în 5 minute. Începutul: "Alexandru Dedu a spus că eu am primit 7 voturi la alegerile din 2016 la Federaţia europeană, dar nu a spus că dânsul a prmit doar două. Unul a fost al dânsului. Am fost aleasă în Comitetul Executiv IHF fără sprijinul federaţiei, nici măcar nu m-a invitat la delegaţia care a fost la congresul din Antalya. Am primit direct invitaţia preşedintelui Hassan Moustafa. Strategia mea are la bază problemele semnalate de dumneavoastră. Nu voi păcăli niciodată handbalul"

11:55 PE PIVOT Alexandru Dedu: "198 din 202 structuri prezente... Mă bucur să văd interesul pentru handbal şi asta spune ceva despre munca mea. Primii doi ani m-am jucat cu jucăriile altora. Îmi doresc să mai deschid două Centre de Excelenţă"

11:45 LA PUPITRU Fiecare candidat la funcţia de preşedinte va avea 5 minute la dispoziţie pentru discurs. Candidaţii la postul de vice trebuie să se încadreze într-un minut!

11:30 HOTĂRÂRE S-a format Comisia de validare şi numărare a voturilor. Marius Dănuleţ, Aurel Moldoveanu, Cristian Pestrea, Victor Mihăilescu şi Corneliu Negruţ au fost incluşi în grupul care va sta numai ochi şi urechi. Gheorghe Tadici, după nominalizarea lui Negruţ: "Oameni de handbal nu sunt în sală!?". Negruţ provine din lumea rugbyului.

11:20 BANI Directorul economic al FRH prezintă structura veniturilor proprii. Cele mai impoertante surse sunt sponsorizari si promovare 37 la suta, 32 taxe, 21 drepturi TV. "Bugetul e OK, viitoarea conducere are premisele unei bune implementări a proiectelor", susţine Alexandru Dedu, dublu câştigător al Ligii Campionilor cu FC Barcelona.

11:10 HANDBALISTE DE TALIE MONDIALĂ O adevărată linie de 9 metri în sala care găzduieşte alegerile. Steluţa Luca, Mariana Tîrcă şi Narcisa Lecuşanu ar putea juca oricând pentru naţională. Luca şi Tîrcă vor concura pentru postul de vicepreşedinte, Lecuşanu se luptă cu Licu şi Dedu pentru cel mai important loc la FRH. FOTO DE COLECŢIE surprinsă de colegul Marius Huţu, prezent la Hotelul RIN

11:05 INVITAŢI Camelia Potec, preşedinte FRNPM, e reprezentata COSR la alegerile de la handbal. Cosmin Butuza a venit din partea MTS pentru a fi prezent la Hotelul RIN

11:00 CIFRE Se decide viitorul handbalului românesc. Zi importantă la hotelul lui Ionuţ Negoiţă! A început Adunarea Generală! Sunt prezente 198 de structuri de vot din 202 cu drept de vot.

10:55 DECIZIE  Fiecare candidat a dat anunite indicaţii despre secretarul general cu care va lucra. Dedu va colabora cu Cristina Vărzaru, Narcisa Lecuşanu l-a ales pe Marius Iliuţă. Licu l-a propus secretar general pe Mihail Bocan.

10:50 ATMOSFERĂ Sala este deja plină, va fi cvorum. Roberl Licu a anunţat prima măsură dacă devine preşedinte. Îl dă afară pe Jordi Giralt  de la Centrul Naţional de la Sighişoara. Sub conducerea ibericului, naţionala de juniori a fost învinsă de Israel la o diferenţă de 17 goluri, într-un meci la Vaslui.

10:45 MVP Agitaţie în sală. Gabi Szabo, preşedinte la CSM Bucureşti, gruparea care dă campioana României la feminin, e prezentă la alegeri. Campioana olimpică de la Sydney s-a întreţinut înainte de alegeri cu Andrei Luca, oficialul formaţiei CSM

Marele meci al handbalului românesc - alegerile de la FRH -  se joacă azi, de la 11:00, la Hotelul RIN din Vitan, aflat în proprietatea lui Ionuţ Negoiţă, finanţatorul clubului Dinamo . Toate momentele importante ale unei zile de foc vor fi prezentate într-un liveblog pe www.prosport.ro, publicaţie care v-a ţinut conectaţi în ultimele două luni la tensiunea din birourile oamenilor care şi-au elaborat programele pentru binele unui sport care ne-a adus faimă pe toate meridianele.

Cu patru titluri mondiale la masculin, sportul cu mingea pe semicerc naşte orgolii, e generator de bani, stârneşte pasiuni nebănuite nu numai în săli, ci şi pe coridoarele cluburilor şi ale FRH, dar, mai presus de toate, rămâne unul dintre polii de interes de pe harta unei ţări în care copiii încă mai aruncă de la 7 m la orele de educaţie fizică. Pentru a asigura un viitor cu rezultate, dar şi pentru a menţine un cadru propice performaţei, trei oameni şi-au anunţat candidatura pentru postul de preşedinte al FRH.

Triplu câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, Alexandru Dedu, actual şef al forului din Floreasca, luptă azi pentru cele mai multe sufragii contra Narcisei Lecuşanu, vicecampioană mondială în Rusia 2005, şi împotriva fostuliui mare inter dreapta Robert Licu, medaliat cu bronz la Mondialul din 1990, jucat în Cehoslovacia.

În hora alegerilor, pentru postul de vice la feminin, au intrat două jucătoare legendare, foste colege: Mariana Tîrcă şi Steluţa Luca.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus