Stiri de ultima ora

Ligue 1 a intrat în elita europeană fotbalului TV

Ligue 1 a intrat în elita europeană fotbalului TV
Sport
Recentul acord negociat de Liga Profesionista de Fotbal din Franţa, privind comercializarea drepturilor TV, propulsează fotbalul din Hexagon foarte de aproape de poziţia a treia în topul European al celor mai scumpe campionate pentru televiziune.

Franţa: 727 de milioane de euro pe sezon pentru fotbal. Ligue 1 urcă pe podiumul european al drepturilor tv vândute colectiv

Premier League se află pe primul loc cu 2,2 miliarde de euro, total care include şi drepturile tv internaţionale, iar pe locul secund este Serie A, cu 975 de milioane, potrivit unui raport realizat de TV Sports Markets, citat de bloomberg.com.

Contractul încheiat de Ligue 1, Canal Plus şi beIN Sports, în valoare 727 de milioane de euro pe sezon, concurează actualul acord de care beneficiază cluburile din Primera Division.

În valoare de 752 de milioane de euro, acesta reprezintă însă, o excepţie. Primera Division este singura ligă din Big Five, care nu vinde drepturile colectiv.

Echipele din Primera Division încasează aproape 50% din total. Restul de 50% este împărţit de Real Madrid şi Barcelona în proporţii aproximativ egale.

Datorită televiziunii, Real Madrid a încasat 178 de milioane de euro, sezonul trecut, iar Barcelona cu aproximativ trei milioane mai puţin.

În ambele cazuri suma reprezintă, totalul generat în Primera Division, Champions League şi Cupa Spaniei.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus