Stiri de ultima ora

JO 2016: Încă două medalii de aur pentru Japonia în concursul de judo

JO 2016: Încă două medalii de aur pentru Japonia în concursul de judo
Sport
Japonia a cucerit două noi medalii în concursul de judo din cadrul Jocurilor Olimpice de vară ediția 2016, miercuri, la Rio de Janeiro, ajungând astfel la trei succese în acest sport, originar din "Țara Soarelui Răsare", de la debutul competiției din Brazilia.

În întrecerea masculină de la categoria 90 kg, japonezul Mashu Baker (21 ani), al cărui tată este american, a cucerit medalia de aur după ce l-a învins în finală, prin yuko, pe georgianul Varlam Liparteliani.

Chinezul Xunzhao Cheng și sud-coreeanul Gwak Dong-han, campionul mondial de anul trecut, au intrat în posesia medaliilor de bronz.

La feminin, nipona Haruka Tachimoto s-a impus la categoria 70 kg, învingând-o în finală, prin ippon, pe columbianca Yuri Alvear, triplă campioană mondială.

Tachimoto (26 ani) a reușit să-și doboare adversara și să o imobilizeze pe tatami, după o luptă care a durat doar 2 minute și 19 secunde.

Medaliile de bronz au revenit britanicei Sally Conway și germancei Laura Vargas Koch.

Japonia, care a cucerit primul său titlu olimpic în turneul de judo de la JO 2016 prin Shohei Ono, care s-a impus luni la categoria 73 kg, a ajuns la un total de 3 medalii de aur de la debutul Olimpiadei braziliene, devansând Rusia, cu 2 medalii de aur.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus