Stiri de ultima ora

Jelena Ostapenko - un nou scandal în lumea tenisului

Jelena Ostapenko - un nou scandal în lumea tenisului
Sport
Încă un meci al Jelenei Ostapenko a produs un mic scandal, informează vineri Digi Sport.

De data aceasta, Barbora Strycova a fost cea care s-a enervat, după decizia campioanei de la Roland Garros de a cere o pauză de 10 minute înainte de setul decisiv.

"WTA este un circ şi o glumă! Toată lumea o să râdă de noi", a strigat Strycova. Ea le-a făcut reproșuri și arbitrilor, după meciul pierdut cu 6-2, 5-7, 3-6. "Nu ai nici cea mai mică idee la ce se întâmplă aici pe teren! Pur şi simplu stai pe scaun şi numeri punctele!", a susţinut Barbora.

Chiar dacă are o vârstă fragedă, Jelena a produs deja câteva episoade care nu o pun în cea mai bună lumină.

În 2016, Ostapenko a avut o reacţie neaşteptată la adresa Agnieszkăi Radwanska, la Connecticut: "Dacă n-aş comite atâtea erori, aş învinge-o fără probleme. Mi-e silă să joc împotriva ei", i-a spus ea antrenoarei, în timpul unui time-out.

Tot în 2016, Jelena nu a mai reluat un meci contra Karolinei Pliskova (la Cincinnati), motivul fiind incredibil: nu îi convenea stilul de joc al jucătoarei din Cehia.

Anul trecut, în turul secund de la Auckland, Ostapenko a fost acuzată de adversara sa, Naomi Broady, că a lovit în mod intenţionat cu racheta un copil de mingi.

Concret, la scorul de 6-4, 6-6 (2-3), Ostapenko nu a mai putut ajunge la o minge şi a aruncat cu racheta. Deşi minibreak-ul a ajuns la Broady, aceasta a cerut descalificarea Jelenei. Conform englezoaicei, episodul nu a fost o întâmplare, letona dând dovadă de un comportament nesportiv.

"A aruncat cu racheta spre copilul de mingi. A fost accident? Sub nicio formă, cum poate fi vorba de un accident?", i-a explicat Broady arbitrului, cerând descalificarea.

După minute bune de parlamentări, meciul a continuat, însă Ostapenko, care ulterior şi-a cerut scuze faţă de copilul de mingi, nu a mai fost ok din punct de vedere mental. Ea a pierdut tie-break-ul la 4, pentru ca apoi să cedeze şi descisivul, scor 5-7.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus