Stiri de ultima ora

Istanbul BB nu se lasă: vrea în continuare suspendare pe viaţă pentru Colţescu şi Şovre! Ameninţări către UEFA

Istanbul BB nu se lasă: vrea în continuare suspendare pe viaţă pentru Colţescu şi Şovre! Ameninţări către UEFA
Sport
Raportului inspectorului de Disciplină şi Etică al UEFA care a stabilit că folosirea cuvântului "negru" de către arbitrii români Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre în cadrul expesiilor "negrul ăla" şi "ăla negru" nu au conotaţii peiorative sau negative şi nu reprezintă un act de rasism la adresa antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir, Pierre Webo, i-a scos din minţi pe oficialii echipei din Turcia. 

Conform sport.ro, preşedintele lui Istanbul Basaksehir, Goksel Gumusdag, vrea în continuare pedepsirea celor doi arbitri. Oficialul echipei s-a declarat nemulţumit de raportul UEFA şi spune că îşi menţine cererea prin care a solicitat excluderea  românilor din arbitraj.

"Poziţia pe care PSG şi Basaksehir au avut-o împotriva rasismului a intrat în istoria ca o zi specială. A avut un ecou incredibil în lume. Am primit o scrisoare de la preşedintele UEFA, Ceferin. Inspectorul şi-a finalizat ancheta şi i-a trimis pe arbitri către Consiliul Disciplinar UEFA. Aşteptam cu nerăbdare să vedem cum UEFA va rezista în lupta contra rasismului. Noi am depus cerere ca cei doi arbitri să fie suspendaţi pe viaţă", a declarat Goksel Gumusdag citat de ajansspor.com.

Pe 8 decembrie 2020. meciul PSG-Istanbul BB, din ultima etapă a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" pentru a identifica o persoană din staff-ul echipei din Istanbul. Partida s-a jucat a doua zi, dar a fost condusă de o brigadă de arbitri din Olanda
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus