Stiri de ultima ora

In acest weekend va avea loc a cincea editie a Semimaratonului Bucuresti. Vezi restrictiile de trafic

In weekend-ul 14-15 mai 2016 va avea loc a cincea editie a OMV Petrom Semimaratonul Bucuresti, cu punctul de start/sosire in Piata Constitutiei, pe traseul de 21 de km circulatia auto urmand sa fie inchisa. Sportivii pot participa la cursa de semimaraton, individulal si stafeta, 10 km, Cursa Scaunelor cu Rotile, cursa populara si cursa adolescentilor - 3,6 km. Organizatorii anunta ca peste 13.000 de participanti din peste 60 de tari vor lua startul la aceasta editie a Semimaratonului Bucuresti.

"In 2012, cand am demarat Semimaratonul Bucuresti, am pornit cu 3000 de alergatori, iar anul trecut am ajuns la peste 12.000 de alergatori (adulti si copii). Semimaratonul Bucuresti a ajuns in cinci editii la aceeasi dimensiune ca si Maratonul Bucuresti in 9 editii si suntem mandrii ca Bucharest Running Club a contribuit la dezvoltarea atletismului de masa, ca in fiecare an numarul persoanelor care incep sa aiba un stil de viata activ prin alergare creste cu 35% si ca "Bucharest Running Club premier events" sunt o sarbatoare a capitalei si a tarii", a declarat Oana Nastase, Director Bucharest RUNNING CLUB.

Traficul va fi inchis sambata, 14 mai intre orele 06.30-14.30 pe bd. Unirii, ambele sensuri, intre Piata Constitutiei si Bd I.C. Bratianu si pe bretelele adiacente Pietei Constitutiei, iar duminica, 15 mai, circulatia auto este restrictionata intre orele 06.30-15.30 pe traseele mentionate mai jos.

Astfel, pentru Cursele Semi-maraton, Cursa Individuala Volkswagen, Stafeta Vodafone (21km, 10km si 8k+8k+5k):Piata Constitutiei:

- Bulevardul Libertatii-Rondul Cosbuc, Bulevardul Libertatii, Piata Constitutiei, Bulevardul Unirii, Piata Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Piata Muncii( Hurmuzachi), Bulevardul Basarabia (pana la Bulevardul Chisinau), zona Arena National,Bulevardul Basarabia, Piata Muncii, Bulevardul Decebal, Piata Alba Iulia, Bulevardul Unirii, Piata Constitutiei, Bulevardul Libertatii, Bulebvardul Natiunile Unite Piata Natiunile Unite, Splaiul Independentei, Calea Victoriei (pana la strada Matei Millo), Splaiul Independentei (pana la intersectia cu strada Stirbei Voda), Splaiul Independentei, Bulevardul Libertatii, Piata Constitutiei.

Pentru Cursa Populara Mega Image si Cursa Adolescentilor(3,6 km):

- strazile din jurul Palatului Parlamentului si ale Parcului Izvor,respectiv Bulevardul Libertatii, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Hasdeu, Splaiul Independentei, Bulevardul Libertatii, Piata Constitutiei. Bulevardele din jurul Pietei Constitutiei vor ramane restrictionate traficului rutier pana la ora 14.30 pentru desfasurarea Curselor Copiilor si anume: Piata Constitutiei, Bulevardul Unirii, cu intoarcere pe celalalt sens al Bulevardului Unirii cu sosire in Piata Constitutiei.

Urmatoarele institutii, datorita amplasarii in zona de circuit a maratonului nu vor avea cale de acces duminica, 15 mai in intervalul orar 06:30- 15:30: SRI, SPP, Palatul Parlamentului ( accesul la aceste institutii se poate face doar prin zona 13 Septembrie, Uranus), MAPN, Facultatea de Medicina Veterinara, Institutul Cantacuzino, Hotel Marriott, Hotel Ibis. De asemenea, in intervalele orare mai sus amintite, liniile de transport in comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.

Harta traseelor competitiei poate fi accesata pe: www.bucuresti21km.ro/media/2012/general_map.jpg si www.bucuresti21km.ro/media/2012/kids_map.jpg.  

Bucharest Running Club organizeaza acest eveniment in parteneriat cu Federatia Romana de Atletism, Primaria Capitalei, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar, alaturi de companii sponsor si parteneri media.

Inscrierea online este inchisa (Marti 3 Mai ora 20:00). Se mai fac inscrieri doar la Sport Expo, in limita locurilor disponibile, dupa urmatorul program:
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus