Stiri de ultima ora

Ţig, cea mai bună româncă după Halep: Patricia e în finala de la Istanbul şi urcă în ierarhia WTA

Ţig, cea mai bună româncă după Halep: Patricia e în finala de la Istanbul şi urcă în ierarhia WTA
Sport
După un US Open încheiat în turul II, după o înfrângere cu Vekic (24 WTA) în minimum de seturi, revenirea în Europa i-a priit sportivei de 26 de ani.

Patricia Ţig (88 WTA) tocmai a înregistrat cel mai bun rezultat de-al ei în 2020: calificarea într-o finală WTA! Astfel, precedenta performanţă în acest an, o semifinală la Hua Hin (Thailanda), pierdută cu Magda Linette (37 WTA), a fost depăşită.

La Istanbul Cup, „Patty“ tocmai a bifat al patrulea succes la rând, 6-3, 6-3 cu Martincova (136 WTA), rezultat care a trimis-o în finala de duminică (ora 17.00, Digi Sport), unde o va întâlni pe Eugenie Bouchard (272 WTA). Cele două se vor afla la primul duel în circuitul feminin.

Indiferent de ce se va întâmpla însă duminică, Ţig şi-a asigurat deja o urcare spectaculoasă, de 24 de locuri, până pe poziţia 64, în clasamentul WTA! Asta deoarece, performanţa din Turcia valorează 180 de puncte WTA. Astfel, începând de luni, Ţig devine cea mai bună jucătoare din România, după Simona Halep (2 WTA). În plus, calificarea în finală i-a asigurat şi un cec de 14.000 de dolari. 

Dacă va şi câştiga trofeul la Istanbul, Ţig va încasa un premiu de 25.000 de dolari. Şi va mai şi urca, până pe locul 58 WTA. 

Patricia Ţig are 16 victorii şi 7 înfrângeri în 2020. Iată parcursul ei de până acum, la Istanbul Cup:
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus