Stiri de ultima ora

Şi-a găsit puterea să scrie câteva rânduri. Mesajul de despărţire al fostului selecţioner al Spaniei, Luis Enrique. Cine e şi cum comentează noul antrenor

Şi-a găsit puterea să scrie câteva rânduri. Mesajul de despărţire al fostului selecţioner al Spaniei, Luis Enrique. Cine e şi cum comentează noul antrenor
Sport
Luis Enrique a ales să renunţe la funcţia de selecţioner al Spaniei din cauza unor motive personale.

Anunţul oficial a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc miercuri, 19 iunie, de către preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales. Luis Enrique nu a fost prezent la conferinţa de presă, dar a trimis un mesaj de despărţire:

"Pentru că motivele care nu mi-au mai permis să mă ocup de funcţia de selecţioner, începând cu luna martie, continuă şi în ziua de azi, am decis să renunţ.

Toată mulţumirea mea merge către responsabilii de la RFEF (Federaţia Spaniolă de Fotbal), mulţumesc pentru încredere şi pentru înţelegerea oferită.

Mulţumesc, în special, tuturor persoanelor care fac parte din staff, jucătorilor, pentru profesionalismul lor. Nu îi uit nici pe cei din mass-media, vă mulţumesc pentru discreţia voastră şi pentru că îmi respectaţi situaţia.

Luis Enrique Martinez Garcia (19 iunie 2019)".

Noul selecţioner interimar al Spaniei va fi Roberto Moreno (41 de ani), care a fost secundul lui Luis Enrique şi cu care a mai colaborat şi la cluburile AS Roma, Celta Vigo şi FC Barcelona.

"Este o zi dulce-amăruie pentru mine. Sigur că îmi doream ca într-o zi să ajung selecţioner al Spaniei, dar nu în acest fel. Sunt foarte responsabil pentru această provocare. Eu şi staff-ul meu vom încerca să continuăm munca începută de Luis", a spus Moreno.

Enrique a stat pe bancă în preliminariile Euro 2020 doar în prima partidă, 2-1 cu Norvegia. Rolul de selecţioner a fost preluat pentru următoarele trei jocuri, victoriile cu Malta (2-0), Feroe (4-1) şi Suedia (3-0), de secundul Roberto Moreno.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus