Stiri de ultima ora

Halep, „urecheată“ pentru ieşirile ei nervoase: „Se uită o lume întreagă la tine...“

Halep, „urecheată“ pentru ieşirile ei nervoase: „Se uită o lume întreagă la tine...“
Sport
Simona Halep s-a mai schimbat în bine, de când lucrează cu Darren Cahill, însă nici n-a acum n-a reuşit să elimine, în totalitate, anumite crize de nervi care nu-i fac niciun bine.

Simona Halep a fost mereu o sportivă vulcanică, ceea ce deomnstrează, într-un fel, şi dorinţa ei nebună de a câştiga. Cu siguranţă, această determinare a Simonei a ajutat-o enorm în carieră. Pe de altă parte, au fost multe meciuri în care, odată ce şi-a pierdut luciditatea, românca n-a mai făcut nimic, părăsind terenul învinsă.

Iar cele mai deranjante ieşiri ale Simonei au fost cele la adresa oamenilor din staff. Din acest motiv, inclusiv Darren Cahill a fost, la un moment dat, pe punctul de a renunţa la postul de antrenor. Halep s-a schimbat însă în bine, dar şi acum mai are momente când îşi pierde calmul. Î ntr-un interviu pentru „Fanatik“, antrenorul Gabriel Hristache, care a lucrat cu Bianca Andreescu la Piteşti, a criticat aceste ieşiri nervoase pe care le mai are Halep, din când în când.

Ce a spus Gabriel Hristache?

*Dacă Simona Halep nu se întâlnea cu Darren Cahill… şi acum mai are ieşiri… La 18 ani sau la 19 ani, Simona Halep spărgea rachete. A avut şi nişte ieşiri foarte urâte: „Hai, aplaudaţi!”… Când eşti Kyrgios sau Monfils nu e o mare şmecherie, dar când eşti lider mondial trebuie să ai şi o anumită conduită. Federer, Nadal nu au astfel de ieşiri. Pentru că se uită o lume întreagă la tine când eşti lider mondial. Uite, ce se vorbeşte despre baschetbalistul care a murit, Kobe Bryant, se vorbeşte despre ce om era mai mult decât performanţa în sport. Chestia asta ar trebui îmbunătăţită la Simona. Ca şi sportivă o apreciez enorm. Este cumplit de greu să fii lider mondial, având fizicul pe care îl ai pe lângă monştrii ăştia… Muguruza, Williams. Toate sunt cât dulapul. Munceşte foarte mult, de zece ori mai mult ca ele. Ţin foarte mult la Simona, mă uit la meciurile ei, trăiesc toate meciurile ei.

*Personal nu o cunosc pe Simona. Dar elevele mele au jucat de multe ori împotriva ei. Ana Stroe o cheamă pe una dintre ele, e în America acum. Cred că au jucat de trei sau patru ori când Simona avea zece ani. Ca şi sportivă, Simona Halep este incredibilă. Dacă nu ai practicat tenisul, nu poţi să înţelegi ce ambiţie, ce dăruire şi câtă muncă trebuie să fii numărul 1 şi să fii în Top 10 de cinci ani de zile.

*Este firea ei. Cu oamenii talentaţi se lucrează foarte greu. Ca şi Andy Murray, nu mai ştia mama lui ce să îi facă. Eu cred că Simona Halep este un vulcan în interior şi ca să nu erupă vulcanul ăsta, trebuie să fie antrenată de cineva cu o notorietate extraordinară, de la nivelul lui Darren în sus, astfel încât ea să nu îşi permită să mai aibă îndrăzneala să conteste ce i se spune. Când lucrezi cu antrenorii români, care nu sunt la nivelul lui Darren, mai erupe şi vulcanul, îi mai scapă. I se întâmplă mult mai rar. Notorietatea lui Darren este mult mai mare decât a lui Dobre şi îi este jenă. Este ca şi cum l-ai avea antrenor pe Federer şi i-ai spune: „Lasă-mă în pace! Aplaudă-mă!”. Nu prea poţi.

*Simona a conştientizat că pentru ea Darren este vital pentru a-şi pune în valoare calităţile. La rândul lui, Darren a acceptat provocarea de a lucra cu o jucătoare valoroasă, talentată, dar capricioasă. Sunt puţini antrenori care reuşesc să controleze o astfel de fire. Dar sportivii cu un astfel de temperament fac mare performanţă. Esenţele tari se ţin în sticluţe mici. Cred că are un caracter foarte puternic şi trebuie să fii foarte ferm şi cunoscător în domeniu să poţi să o conduci pe Simona.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus