Stiri de ultima ora

Halep, impresionată: Simona a dat numele jucătoarei care va domina tenisul feminin

Halep, impresionată: Simona a dat numele jucătoarei care va domina tenisul feminin
Sport
Având în vedere că e printre cele mai respectate nume din istoria recentă a tenisului feminin, românca a fost chestionată de cei de la Tennis World în privinţa jucătoarei care a impresionat-o cel mai mult dintre cele din noul val. 

Iar „Simo“ a avut o opţiune clară: „Gauff! E incredibil cum o jucătoare de 15 ani câştigă meciuri la turnee de Grand Slam şi face totul să pară atât de uşor. Tot ceea ce face ea e fantastic. Sunt sigură că a acumulat foartă multă încredere şi sunt de părere că, în curând, va fi capabilă să câştige un trofeu de Grand Slam“. Iar părerea Simonei e confirmată de statistici. Gauff (51 WTA) - va împlini 16 ani la 13 martie - e prima americancă din ultimii 30 de ani cu minimum două victorii în primele trei Grand Slam-uri jucate în carieră. În plus, dacă va continua seria rezultatelor excelente până la finalul turneului de la French Open, Gauff poate aduna suficiente puncte, astfel încât să fie printre primele patru jucătoare din SUA. Un astfel de statut îi va oferi un loc la Jocurile Olimpice!

Macci merge pe mâna lui Kenin

Dacă Halep crede că Gauff va fi sportiva care va face legea în anii următori în circuitul feminin, în schimb, Rick Macci, antrenorul care a pregătit cinci foşti lideri mondiali, Andy Roddick, Jennifer Capriati, Maria Şarapova, Serena şi Venus Williams, are o altă favorită.

„Sofia Kenin e ceea ce trebuie! Va fi în Top 5 sau 10 în următorii zece ani. Nu va pleca nicăieri! Oamenii nu înţeleg la ce se uită! O văd câştigând 10-15 trofee de Grand Slam. E precum Simona Halep, dar cu o putere mentală care nu se zdruncină!“, a spus Macci, conform Sportskeeda, declaraţia sa fiind preluată de ziare.com. Sofia Kenin a făcut furori la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat din postura de a 15-a jucătoare a lumii. Cu punctele adunate la Melbourne, americanca de 21 de ani a intrat, în premieră, în Top 10, fiind acum pe locul 7 WTA.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus