Stiri de ultima ora

Halep, de 463 de zile pe podiumul WTA: Sorana Cîrstea, a doua cea mai bună româncă din clasament

Halep, de 463 de zile pe podiumul WTA: Sorana Cîrstea, a doua cea mai bună româncă din clasament
Sport
Simona Halep a ajuns pe podiumul WTA, la data de 19 ianuarie 2020 şi, la cum arată situaţia, nu va ieşi din această zonă a clasamentului prea curând!

Faţă de săptămâna trecută, „Simo“ a şi micşorat distanţa care o separă de Naomi Osaka, ocupanta locului 2. Cum japoneza de 23 de ani n-a jucat nicăieri, iar Halep a atins semifinalele la Stuttgart, distanţa s-a redus la 750 de puncte, de la 1.020, cât era acum o săptămână. Mai mult, Halep şi-a mărit avansul faţă de ocupanta locului 4, Sofia Kenin, de la 1.050 de puncte la 1.135 de puncte.

În rest, în ceea ce priveşte Top 10, Petra Kvitova a ieşit de aici, căzând pe 12, iar Kiki Bertens a reintrat în elita tenisului feminin, urcând o poziţie în clasament, până pe 10 WTA. Belinda Bencic a trecut şi ea în faţa Kvitovei, urcând un loc până pe 11 WTA.

România are, în continuare, patru sportive în Top 100 mondial. Cea mai spectaculoasă urcare a înregistrat-o Sorana Cîrstea, care ocupă acum locul 58, după triumful de la Istanbul Cup. Astfel, „Sori“ - era pe 67 acum o săptămână - a devenit a doua jucătoare din România în clasamentul WTA, după Simona Halep. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus