Stiri de ultima ora

Halep, accidentare explicată: Ce înseamnă o ruptură musculară şi cât durează refacerea

Halep, accidentare explicată: Ce înseamnă o ruptură musculară şi cât durează refacerea
Sport
Simona va fi examinată, de mai multe ori, în acest weekend. Şi va afla gravitatea accidentării. Potrivit site-ului kinetic.ro, o clinică de recuperare medicală şi sportivă, ruptura musculară, afecţiunea de care suferă Halep, poate fi de trei tipuri:

*Gradul 1: ruptură cu caracter uşor, care afectează în proporţie foarte mică musculatura (sub 5%). În acest caz, afecţiunea e denumită leziune fibrilară (afectează puţine fibre musculare). Pacienţii se prezintă cu dureri localizate, crampe şi rigiditatea zonei afectate.

*Gradul 2: ruptură cu caracter mediu, care afectează musculatura în proporţie mai mare decât în cazul celor care se integrează în gradul 1. Totodată, musculatura afectată nu e în totalitate ruptă. Pacienţii se prezintă cu durere intensă, umflătură locală, învineţire, rigiditate şi crampe musculare.

*Gradul 3: ruptură severă cu musculatură implicată complet ruptă. În acest caz, pacienţii prezintă simptome precum durerea, imposibilitatea de a contracta muşchiul afectat, umflături. La examinare, muşchiul se observă proeminent.

E imposibil să se refacă total până la French Open

De acum, marea întrebare e în cât timp se va reface Simona Halep? Răspunsul poate veni, doar după ce vom afla gradul rupturii musculare de care suferă. 

„Perioada de vindecare a leziunilor musculare fibrilare şi fasciculare e de la 14 zile, până la 21 zile. Pentru ruptura musculară parţială e de la 4, până la 6 săptămâni, iar, în cazul rupturii musculare totale, de aproximativ 3 luni“, notează site-ul „Ce se întâmplă doctore?“.

Dacă ne luăm strict după imaginile de la Roma, în care Simona n-a mai putut face niciun pas, fiind cărată în afara terenului, din păcate, sunt şanse mari ca ruptura ei să fie de gradul 2 sau 3. Caz în care participarea ei la French Open (30 mai - 13 iunie) e compromisă.

Şi dacă mergem pe varianta cea mai fericită, în care Simona să fi suferit o ruptură de gradul I, care necesită două sau trei săptămâni de refacere, e clar că Halep nu va ajunge la Roland Garros - în cazul în care va forţa participarea! - în cea mai bună formă fizică.

Drama cea mai mare: Ratarea Jocurilor Olimpice

Accidentarea suferită de Halep a venit în cel mai prost moment al sezonului. Pe lângă faptul că îi pune în pericol participarea la French Open, această problemă, dacă va necesita trei luni de pauză, o va scoate pe „Simo“ şi de la Wimbledon (28 iunie - 11 iulie), dar şi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august). Ar fi un dezastru, pentru că, la Wimbledon, Simona e deţinătoarea trofeului, în timp ce deplasarea la Tokyo ar fi fost, probabil, ultima ei şansă de a prinde o ediţie a Jocurilor Olimpice. Halep a absentat de la JO 2016, la Rio de Janeiro, motivând că se teme de virusul Zika.

victorii, patru înfrângeri şi un abandon, cu Kerber, la Roma, a adunat Simona Halep, în primele cinci luni şi jumătate din 2021.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus