Stiri de ultima ora

Grecia permite din nou accesul suporterilor pe stadioane (VIDEO) |

Grecia permite din nou accesul suporterilor pe stadioane (VIDEO) |
Sport
Autoritățile sanitare din guvernul elen au autorizat, luni, revenirea unui număr limitat de suporteri pe stadioanele de fotbal, începând din această săptămână, cu respectarea unor reguli stricte de protecție sanitară, potrivit News24.com . Prezența spectatorilor pe arena din Grecia a fost interzisă în martie, la debutul epidemiei de coronavirus în această țară.

Grecia permite din nou accesul suporterilor pe stadioane, cu reguli stricte de protecție sanitară

Primul meci la care vor lua parte spectatori – într-un procent de 10% din capacitatea stadionului – va avea loc chiar miercuri, când echipa elenă de fotbal Olympiakos va primi vizita francezilor de la Olympique Marseille, în grupele Ligii Campionilor, pe Stadionul Karaiskakis din Pireu, în apropiere de Atena.

Al doilea meci cu spectatori va avea loc în ziua următoare, joi, în grupele Europa League de această dată, unde PAOK Salonic o va înfrunta, pe teren propriu, pe Omonia din Cipru.

În plus, în weekendul următor, unul sau două meciuri din Super League – prima ligă de fotbal a Greciei – se vor disputa și ele cu spectatori.

Guvernul de la Atena a explicat că meciurile sunt considerate ca un fel de test pentru a vedea dacă porțile ar trebui deschise sau nu și la alte partide care urmează.

UEFA a dat undă verde pentru desfășurarea meciurilor în prezența spectatorilor, cu condiția ca acest lucru să se întâmple în niște condiții stricte de protecție sanitară și cu aprobarea guvernelor naționale.

Spectatorii vor fi obligați să poarte mască tot timpul, iar fanii vor trebui să păstreze distanța fizică de 1,5 metri și să rămână pe locurile desemnate.

„Acum, în sfârșit, a venit timpul pentru revenirea graduală a fanilor, inițial la 10% din capacitatea tribunelor fiecărui stadion și cu un număr maxim de 3.500 de fani. Odată cu revenirea graduală a fanilor vine și vremea să fim responsabili 100%”, a anunțat Super League a Greciei.

Reprezentanții ligii elene susțin că succesul demersului „va fi judecat după atitudinea fiecăruia dintre noi în aceste condiții fără precedent pe care pandemia le-a impus asupra societăților noastre”.

Fotbalul din Grecia , renumit pentru efervescența sa

Campionatul de fotbal din Grecia a devenit cunoscut pe tot globul pentru atmosfera pe care o creează fanii atât la derby-uri de anvergură, cât și la partide aparent obișnuite.

De altfel, atmosfera incandescentă avea un rol decisiv în anul 2018, când Răzvan Lucescu și PAOK Salonic ratau dramatic câștigarea titlului de campioni – nemulțumit de o decizie a arbitrului în derby-ul cu AEK Atena, patronul echipei, care era antrenată de român la acel moment, intra pe teren cu pistolul la vedere, iar formația a fost depunctată și a pierdut cursa pentru primul loc. Mai mult decât atât, după gestul rusului Ivan Savvidis, campionatul elen de fotbal a fost suspendat temporar.

Cu toate acestea, Răzvan Lucescu nu s-a dat bătut, iar în anul următor, în 2019, fără nicio înfrângere. PAOK a încheiat campionatul cu 80 de puncte, cu 26 de victorii şi patru remize, golaveraj 66-14. Echipa a început campionatul cu o penalizare de două puncte, dictată în urma incidentelor din stagiunea anterioară.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus