Stiri de ultima ora

FRF se arată depăşită de situaţia din România şi propune alte stadioane pentru EURO 2020

FRF se arată depăşită de situaţia din România şi propune alte stadioane pentru EURO 2020
Sport
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat că se schimbă planul de organizare pentru găzduirea unor meciuri de la EURO 2020.

Mai exact, propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor naţionale, care vor juca la Bucureşti, în cadrul EURO 2020 sunt bazele sportive de la Mogoşoaia, Berceni (Fcsb) şi Voluntari, în loc de stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid, din Capitală, aflate în prezent în construcţie. 

„În momentul de faţă, stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf sunt în grafic, astfel încât la 30 mai, ele să poată găzdui antrenamente ale echipelor prezente la Bucureşti. Avem întârzieri la stadionul Rapid, CNI a anunţat întârzierea şi se încearcă a fi recuperată. Însă noi şi UEFA trebuie să lucrăm cu realităţi, cu ceea ce avem azi, aşa că cele trei baze de antrenament propuse în manualul pentru EURO 2020, trimis deja echipelor calificate, sunt Mogoşoaia, baza Fcsb de la Berceni şi stadionul Voluntari”, a declarat Răzvan Burleanu. 

În cazul în care cele trei stadioane aflate în construcţie - Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid - vor fi gata pana la 30 mai 2020, FRF le va putea adăuga pe lista propunerilor transmisă la UEFA. Preşedintele FRF consideră că totul este în grafic, adăugând: „Toată atenţia noastră şi a UEFA se mută, acum, pe Arena Naţionala, pentru că aceasta va găzdui cele patru meciuri”.

Totuşi, în ceea ce priveşte transportul, spune că Primăria Capitalei trebuie să ia în considerare achiziţionarea unor autobuze noi pentru transferul suporterilor străini. „Lucrăm şi pe planul de mobilitate, pentru că se ştiu ultimele veşti despre calea ferată, care nu cred că va putea fi gata la termen. (...) Se va lua în considerare achiziţia unor autobuze noi, de către Primaria Capitalei, astfel încât suporterii să ajungă cât mai repede la stadion, dar şi în centrul Bucureştiului”, conchide oficialul.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus