Stiri de ultima ora

Fotbalul italian, în doliu: A murit antrenorul Luigi Simoni

Antrenorul Luigi Simoni, recordmenul promovărilor în Serie A, a decedat, vineri, la vârsta de 81 de ani, informează gazzetta.it .

Antrenorul suferise un accident vascular cerebral la 22 iunie, în casa lui din San Piero a Grado (Pisa) şi de atunci a continuat să lupte luni întregi, fără a putea însă să se recupereze.

În martie, din motive de siguranţă, având în vedere pandemia de coronavirus, el a fost adus acasă de la clinica în care era tratat. În ultimele ore, însă, o înrăutăţire a stării sale a făcut necesară internarea imediată la spitalul din Lucca, unde a ajuns joi, fără speranţa de a se reface. Cea mai mare performanţă a lui ca antrenor a fost câştigarea Cupei UEFA, în 1998, când antrena echipa Inter Milano, după o finală cu Lazio, scor 3-0, la Paris. În sezonul 1998/1999, Simoni a fost demis de la Inter şi înlocuit de Mircea Lucescu."Gigi" Simoni are în palmares şapte promovări din Seria B în A cu mai multe echipe. Printre formaţiile pe care le-a pregătit în cariera sa de peste 35 de ani se numără Genoa, Brescia, Pisa, Cremonese, Lazio, Napoli, Piacenza, Torino, Siena şi ŢSKA Sofia.Ca jucător (mijlocaş ofensiv), el a evoluat la Mantova, Napoli, Torino, Juventus, Brescia şi Juventus, informează News.ro.
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus