Stiri de ultima ora

Fotbal: Suporterii au purtat echipa României spre victorie în meciul cu Ungaria

Fotbal: Suporterii au purtat echipa României spre victorie în meciul cu Ungaria
Sport
Suporterii au purtat echipa României spre victorie în meciul cu Ungaria, câştigat cu scorul de 3-0 de tricolori, vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2014.

Deşi nu au fost decât puţin peste 40.000 (capacitatea maximă a stadionului este de 55.000 locuri, n. red.), fanii României au părut de două ori pe atât şi s-au comportat, în mare măsură, ireproşabil.

Spectatorii au cântat imnul României, atât la începutul meciului, când s-au intonat oficial, cât şi pe parcursul jocului, fără a exista un impuls din partea cuiva. Întreg stadionul cântând la unison Deşteaptă-te române a impresionat, cum au făcut-o şi valurile mexicane pe finalul partidei, când era clar că victoria nu mai poate scăpa.

Din păcate, nu au lipsit incidentele, în ambele galerii în incinta stadionului. Fanii maghiari, de la peluza nord, au aruncat cu petarde şi acest lucru a determinat intervenţia jandarmilor. Lucruri chiar mai grave s-au petrecut la cealaltă peluză, între facţiuni ale suporterilor români, care s-au încăierat, iar sectorul respectiv a fost evacuat în cele din urmă de forţele de ordine.

Din ambele părţi s-au aruncat cu petarde în timpul meciului, fără urmări serioase, însă.

Mesajele afişate de suporterii români au fost deosebit de sugestive: V-aşteaptă izbânda, v-aşteaptă şi fraţii, nădejdea e numai la voi , Mărăşeşti, pe aici ungurii nu trec , 1918 . De asemenea, au fost şi bannere ecologiste, fără legături cu meciul sau cu sportul: Salvaţi Roşia Montană sau Stop Chevron .
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus