Stiri de ultima ora

Fotbal: Shanghai Shenhua contestă transferul lui Drogba la Galatasaray

Fotbal: Shanghai Shenhua contestă transferul lui Drogba la Galatasaray
Sport
Atacantul ivorian Didier Drogba se află în continuare sub contract cu Shanghai Shenhua, iar transferul său la echipa turcă de fotbal Galatasaray Istanbul, anunţat recent, este o încălcare a acestui acord, a anunţat miercuri clubul chinez.

Drogba a semnat luni o înţelegere pe un an şi jumătate cu Galatasaray, care prevede o sumă de transfer de 6 milioane euro, un salariu de 15.000 euro pe meci pentru jucător, plus o primă de instalare de 4 milioane euro, precizează Reuters.

Shanghai Shenhua susţine, însă, că acordul încalcă contractul dintre Drogba şi gruparea chineză, care se declară decisă să aducă acest caz în atenţia FIFA, "pentru a-şi proteja interesele".

"Clubul nostru este profund şocat. Drogba este încă jucătorul lui Shanghai Shenhua, contractul dintre cele două părţi este în continuare în perioada sa de valabilitate", se precizează într-un comunicat al grupării chineze.

În vârstă de 34 ani, Didier Drogba se află în prezent în Africa de Sud, unde participă la Cupa Africii pe Naţiuni cu selecţionata ţării sale. El a ales să joace la Shanghai Shenhua în luna mai 2012, după despărţirea de Chelsea Londra, cu care a câştigat ediţia trecută a Ligii Campionilor.

Înainte de a semna cu Galatasaray, fotbalistul ivorian a solicitat permisiunea de a evolua sub formă de împrumut la o altă formaţie, pe durata pauzei competiţionale din China, însă cererea sa a fost respinsă de FIFA.

Săptămâna trecută, cealaltă vedetă din lotul lui Shanghai Shenhua, atacantul francez Nicolas Anelka, s-a transferat la echipa italiană Juventus Torino, la care va evolua sub formă de împrumut. AGERPRES
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus