Stiri de ultima ora

Fetele și-au aflat adversarele din Liga Campionilor | Romania Libera

Fetele și-au aflat adversarele din Liga Campionilor | Romania Libera
Sport
SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, şi-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, ediţia 2020-2021.

02.07.2020 - 22:45

În urma tragerii la sorți de la Viena, primele două clasate în Liga Florilor și-au aflat adversarele din viitorul sezon al Ligii Campionilor la handbal feminin. Față de edițiile precedente, formatul întrecerii europene a suferit modificări, astfel că în faza grupelor se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur. În total, fiecare echipă va disputa 14 meciuri. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturi, în timp ce ultimele două clasate vor fi eliminate. Locurile 3-6 vor juca un baraj pentru accederea în sferturi. Locul 3 cu 6 și locul 4 cu 5.

SCM Râmnicu Vâlcea, campioana naţională în ediţia 2018-2019, a fost repartizată în Grupa B, alături de Gyori Audi ETO KC (Ungaria), deţinătoarea trofeului, Buducnost Podgorica (Muntenegru), Borussia Dortmund (Germania), ŢSKA Moscova (Rusia), Brest Bretagne Handball (Franţa), Odense Handbold (Danemarca), HC Podravka Vegeta Koprivnica (Croaţia).

De cealaltă parte, CSM Bucureşti, care a beneficiat de un wild card din partea EHF, va evolua în Grupa A, alături de Metz Handball (Franţa), Rostov pe Don (Rusia), Vipers Kristiansand (Norvegia), Team Esbjerg (Danemarca), FTC-Rail Cargo Hungaria Budapesta (Ungaria), SG BBM Bietigheim (Germania), RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia).

Spre deosebire de edițiile precedente, EHF a introdus și un sistem de premiere, astfel că echipele participante vor avea o miză suplimentară. Cluburile care joacă în deplasare vor primi 10.000 de euro. Aceeași sumă va ajunge și la primele două clasate din fiecare grupă. De asemenea, fiecare punct câștigat în faza grupelor va aduce cu el în contul echipei respective 1.000 de euro. Câștigătoarea competiției va încasa 200.0000 de euro, finalista 150.000, iar locurile 3 și 4 vor lua 100.000 de euro, respectiv 50.000 de euro.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus