Stiri de ultima ora

EURO 2020: Un Campionat European complet atipic. Cum se va putea intra pe Arena Națională?

EURO 2020: Un Campionat European complet atipic. Cum se va putea intra pe Arena Națională?
Sport
EURO 2020 începe vineri, 11 iunie. E vorba de Campionatul European de fotbal, care a fost amânat cu un an, din cauza pandemiei Covid-19. Turneul se ține în mai multe țări, între care și România. Patru meciuri vor fi găzduite de Arena Națională din București, unde accesul se va face conform unor proceduri foarte stricte.

Există mai multe categorii de public la EURO 2020, cu reguli specifice. Prima categorie o reprezintă persoanele vaccinate anti-Covid. Dacă au trecut zece zile de la administrarea celei de-a doua doze, ele vor avea acces pe Arena Națională la meciurile de la Campionatul European. Vor putea intra pe stadion și persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului. De asemenea, spectatorii care au trecut prin boală și se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi de la data infectării vor putea asista și ei la meciuri. În fine, persoanele care prezintă un rezultat negativ al unui test rapid vor avea acces pe stadion, dar numai dacă testul respectiv a fost făcut cu cel mult 24 de ore înaintea începerii partidei.  

Pași suplimentari pentru accesul la meciurile de la EURO 2020

  Persoanele din primele trei categorii, adică cele vaccinate, cele care au trecut prin boală sau care au un test negativ, vor mai avea câțiva pași de făcut. Ele trebuie să se prezinte în ziua sau preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București, cu actele medicale doveditoare, în limba română sau engleză. Personalul medical verifică documentele și semnalează voluntarului EURO 2020 prezent la locul respectiv că solicitantul este în regulă, după care acesta va primi o brățară de acces. Important de reținut este că brățara nu trebuie dată jos de la încheietura mâinii, pentru că se va autodistruge, iar fără ea nu veți putea intra pe stadion. Accesul pe Arena Națională se va face așadar în baza biletului și a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu va fi suficient. Spectatorul trebuie să aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.   Euro-2021 și pandemia: reguli diferite pentru fiecare țară gazdă   Echipa națională de fotbal a ratat calificarea la Euro 2020   Persoanele care se află în categoria celor care fac un test rapid au de parcurs alte proceduri. Ele trebuie să se prezinte în ziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București. Testul rapid va fi făcut în centrul respectiv, după care medicul de acolo îl anunță pe voluntarul EURO 2020 dacă solicitantul este în regulă sau nu. În cazul în care rezultatul este negativ, persoana respectivă primește și ea o brățară de acces. Dacă rezultatul este pozitiv, medicii vor sesiza autoritățile sanitare, iar solicitantul nu va putea intra pe stadion și nici nu va primi banii înapoi pe bilet. El poate transfera însă biletul altui suporter.  

Reguli pentru accesul suporterilor străini la EURO 2020

  Ce se întâmplă cu spectatorii care vin la EURO 2020 din alte țări? Dacă ei sosesc pe aeroportul Henri Coandă din state aflate pe listele roșie și galbenă, în ziua sau preziua meciului, vor găsi în zona de ridicare a bagajelor voluntari cu ținută cu însemnele Campionatului European de fotbal. Suporterul se prezintă la voluntar, îi arată biletul și adeverința medicală avizată de autoritățile medicale de la frontieră, care atestă exceptarea carantinei, după care solicitantul primește brățara de acces și poate merge la stadion. Dacă suporterii vin din străinătate cu mai mult de o zi înaintea meciului, se vor prezenta la centrele medicale acreditate EURO 2020, pentru a urma procedura specifică. Tot acolo se vor duce și persoanele care vin din țări aflate pe lista verde, precum și cele care intră în țară prin alte puncte de frontieră decât aeroportul Henri Coandă. Important de știut este că brățările de acces sunt diferite de la un meci la altul. Ele au elemente de siguranță și de inscripționare specifice fiecărei partide. Asta înseamnă că deținătorii de bilete trebuie să parcurgă procedura de obținere a brățării de acces la fiecare meci, dacă vor să vadă mai multe partide. Nu se eliberează în același timp brățări pentru mai multe meciuri.   Aflați aici programul meciurilor de la EURO 2020: https://www.frf.ro/euro-2020/programul-meciurilor-de-la-uefa-euro-2020/
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus